Analogie k Applu: Samsung nabídne dvě varianty hodinek Gear S2

Oficiální představení nových chytrých hodinek Samsung Gear S2 proběhne již tento týden na veletrhu IFA v Berlíně. Ještě předtím se ale dozvídáme, že jihokorejský výrobce, podobně jako dříve Apple (Apple Watch a Apple Watch Sport), představí hned dvě varianty hodinek. První bude označeno jako Samsung Gear S2, druhá pak jako Samsung Gear S2 Classic. Obě varianty již úspěšně prošly certifikací na americkém úřadu FCC. Jaký bude mezi jednotlivými verzemi rozdíl, se zatím můžeme jen domnívat. Je velmi nepravděpodobné, že by se jednalo o dva odlišné modely, spíše se přikláníme na stranu odlišného materiálového zpracování. Classic by mohla být kovová verze s konzervativním vzhledem, zatímco Gear S2 by mohla být plastovou variantou určenou pro aktivní uživatele.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung si v JIžní Koreji již registroval obchodní označení Gear 2 Classic 

Samotné představení dvojice hodinek proběhne v předvečer veletrhu IFA v Berlíně, tisková konference Samsung World Tour začne ve čtvrtek 3. září v 18:00 hodin v berlínském Tempodromu. Přímo z místa dění bude k dispozici živý stream (hledejte jej na YouTube kanálu Samsungu), z Berlína vám samozřejmě přineseme i naše první dojmy. Přesto, oficiální představení hodinek je již téměř „formalitou“, protože Samsung do světa vypustil teaser video, vývojáři mohli pro hodinky vyvíjet již od května a v posledních dnech se na svět dostal i finální vzhled hodinek. Poprvé v katalogu, podruhé na ruce víceprezidenta designového centra Samsungu. Samozřejmě ale budeme zvědavi na způsob ovládání hodinek, ve kterém bude svou roli hrát i otočný prstenec.

Hodinky Gear S2 budou první modelem Samsungu s kruhovým Super AMOLED displejem. Poběží na čtyřjádrovém procesoru a 768MB RAM, interní paměť bude 4GB. Hodinky budou mít bohatou konektivitu, mimo Bluetooth a Wi-Fi by měla být k dispozici i verze se slotem pro nanoSIM. Tu půjde využít, jak k mobilním datům, tak k přímému volání z hodinek. A to nejdůležitější na závěr, Samsung opět dává šanci „svému“ Tizenu. Jak se systém osvědčí tentokrát?

Diskuze (14) Další článek: T-Mobile nabídne na týden neomezený Twist balíček zdarma

Témata článku: Apple, Samsung, , , , Gear s, Hod, Var, Gear, APP, Sam, Představení nových, Samsun, Analog, Tempodromu, Finální vzhled, Konzervativní vzhled, Apple Watch Sport