Android One: projekt za pozvednutí levných smartphonů se rozjíždí

Na červnové konferenci Google I/O padla nenápadná zmínka o projektu Android One. Má jít o relativně levné smartphony s předepsanou minimální výbavou (dualSIM, 1 GB RAM, čtyřjádrový procesor, microSD, 4" displej). O optimalizaci a aktualizaci Androidu se bude starat přímo Google, což by mělo zajistit plynulý běh systému. První telefony dostanou Android 4.4, v říjnu pak přijde update na Android L.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Z červnové I/O

Od stručného představení jsme o tomto projektu prakticky neslyšeli, ale už v příštích dnech by se to mělo změnit. První smartphony ve specifikaci Android One by se totiž na trhu měly objevit už v září, prvním trhem bude Indie. Android One tam nabídnou Micromax, Karbonn a Spice.

Cena těchto telefonů by neměla přesáhnout 100 dolarů (u nás do dvou tisíc korun), přitom mají přinést výkon střední, nebo dokonce vyšší střední třídy. Hlavním cílem projektu jsou rozvojové trhy.

Diskuze (47) Další článek: Stojí za vidění: Instagram Hyperlapse dokonale zrychlí video

Témata článku: , , , , Karbonn, Android One * *, SMA, Projekt, #Android, Pro +, Micromax, Cena těch, Stručné představení, První trh,