Apple iPad Pro: podrobnosti o 12,9" tabletu přibývají [šuškanda]

K premiéře nových iPadů má dojít už za měsíc a jak se termín blíží, na veřejnost uniká více a více informací (i když s šílenstvím před premiérou iPhonů je to nesrovnatelně slabší). Po premiéře iPhonů 6 už víme, že se Apple nebojí experimentovat s novými rozměry, tedy proč ne větší iPad? Stále častěji se mluví o 12,9" iPadu a stále častěji je zmiňován jako Apple iPad Pro.

Klepněte pro větší obrázek 
Dočkáme se třetího rozměru? O ilustraci se postaral web MacRumors

Otázkou je displej a jeho rozlišení. iPhony 6 ukázaly, že se Apple nevzdá nastavené laťky jemnosti, a tak je jen logické, že rozlišení poroste. Některé zdroje zmiňují, že se Apple pustí do 4K a mezi tablety tak bude udávat tón. To by ale poněkud kontrastovalo s iPhony, které se (resp. ten větší iPhone 6 Plus) dostaly na Full HD až téměř dva roky po konkurenci a půl roku poté, co konkurence poskočila na QHD… Možná je ale právě toto cesta jak probudit zájem o mírně usínající fenomén velkých placek.

iPad Pro by měl dostat výkonnější čipset než šestkové iPhony. Označený prý bude jako Apple A8X a dále bude s operační pamětí (2 GB RAM oproti dosavadnímu jednomu), ale zejména s grafikou. V souvislosti s vyšším rozlišením to zní docela logicky, více pixelů znamená více práce pro grafiku. Čipset pro Apple vyrobí společnost TSMC.

I když by říjnová premiéra sváděla k myšlence na vánoční trh, zdroje zmiňují start až v roce 2015. Ale i na to má Apple precedens – na akci ukáže faceliftované iPady současných rozměrů a iPad pro bude představený jen v obrysech. Ostatně třeba tak, jako nedávno hodinky Apple Watch. 

Diskuze (63) Další článek: Řada A se kompletuje. První informace o připravovaném Galaxy A7

Témata článku: Apple, , , , Apple iPad, Apple iPad (3. generace), Apple iPad (3. generace) 16GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB 3G, Apple iPad (3. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (3. generace) 64GB 3G, Apple iPad (3. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace), Apple iPad (4. generace) 128GB 3G, Apple iPad (4. generace) 128GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 16GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB 3G, Apple iPad (4. generace) 32GB Wi-Fi, Apple iPad (4. generace) 64GB 3G, Apple iPad (4. generace) 64GB Wi-Fi, Apple iPad 16GB 3G, Apple iPad 2, Apple iPad 2 16GB 3G, Apple iPad 2 32GB 3G, Apple iPad 2 32GB Wi-Fi, Apple iPad 2 64GB 3G,