Apple Watch změří okolní hluk a přizpůsobí hlasitost vyzvánění iPhonu

Apple si podal novou patentovou přihlášku na chytré hodinky Apple Watch. Příští generace by mohla obsahovat senzor okolního hluku, který poslouží k automatickému nastavování hlasitosti vyzvánění ve spárovaném iPhonu. Informaci přinesl portál AppleInsider.com.

Klepněte pro větší obrázek
Hodinky pomocí vestavěných mikrofonů s čidly hluku změří hlučnost okolního prostředí, informaci pošlou do spárovaného iPhonu a ten podle toho automaticky přizpůsobí hlasitost vyzvánění (obr.: appleinsider.com)

Pokud Apple technologii opravdu implementuje, půjde o drobné zpříjemnění při používání iPhonů. Zatímco dnes je nutné nastavovat hlasitost manuálně, do budoucna by mohla intenzita zvuku zvonění korespondovat s tím, v jakém prostředí se zrovna nacházíte. V tiché místnosti bude iPhone zvonit slaběji, venku na ulici hlasitěji.

Nabízí se otázka, proč Apple nechce osadit senzor hluku přímo do iPhonu. Odpověď je jednoduchá. Zatímco smartphone odkládáme na různá místa, například do tašky nebo kapsy, hodinky máme stále na ruce. Nedocházelo by tak ke zkreslení při vyhodnocování intenzity hluku. Apple nejspíš nové hodinky uvede až na podzim, na testování a případné použití nové technologie má tedy relativně dost času.

Diskuze (8) Další článek: Tizen byl portován na Raspberry Pi 2, aby získal větší využitelnost

Témata článku: Apple, , , , Apple iPhone 4GB, #Apple, Oko, Watch, Okolní prostředí, Inventi, Hlasitost, Okolní hluk, Vyzvánění, Apple teč, Adjust, Hluk, Vestavěný mikrofon, Hlas, APP,