Asistentka Cortana od Microsoftu míří na Android a iOS

O tom, že jednou Cortana zamíří i na cizí platformy, nebylo příliš sporu. Ostatně Microsoft už před nějakým časem zveřejnil třeba hlasový vyhledávač Bing Torque pro Android a chytré hodinky.

Nyní ale redmondská firma konečně a oficiálně oznámila, že Cortana dorazí na Android ještě před letními prázdninami na sklonku června a na iOS pak do konce roku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Cortana pro Android

Cortana pro cizí platformy je součástí balíku aplikací Phone Companion, pomocí kterého chce Microsoft napojit na Windows 10 i zařízení s odlišným operačním systémem. Je to logické, většina budoucích uživatelů Windows 10 totiž momentálně nosí v kapse Android nebo iPhone. Když tedy Microsoft uvede co nejvíce aplikací z Windows Phonu právě na konkurenční platformy, dostane ke svým službám o to více uživatelů a zároveň je může lákat na kompletní přechod, protože spolupráce Windows 10 na mobilu s Windows 10 na počítači bude pochopitelně ještě o něco lepší. 

Diskuze (13) Další článek: Videosíť Periscope od Twitteru přichází i na Android

Témata článku: Microsoft, , , Apple iPhone 4GB, Microsoft Bing, Asistentka, Torque, Mic, Asistent, Redmondská firma, Android a IOS, The device, Micro, Mir, #Android, Asisten