Asus Zenbo: Co umí robot s Googlem uvnitř? [video]

Na tiskovce to vypadalo na ukázku vzdálené budoucnosti, ale Asus Zenbo opravdu funguje a tady máte ukázku toho, co umí.

Chytrého domácího asistenta jménem Zenbo představil Asusu už včera. Na pódiu tiskové konference to však vypadalo, že je to stále ještě raná fáze produktu. Demo bylo strojené, robota spíše jak kdyby ze zákulisí někdo ovládal, než že by fungoval sám o sobě. Slyšeli jsme sice cenu (599 dolarů, tedy asi 17 tisíc korun), ale kdy by mohl jít Zenbo do prodeje Asus neřekl.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Na tiskovce to bylo značně neurčité, vlastně jsme nevěděli, k čemu by měl Zenbo sloužit. 

Po dnešním demu na stánku firmy na Computexu už jsem pozitivnější. I když bylo demo pochopitelně připravené a dámy se striktně držely scénáře, bylo zřejmé, že robot funguje. Třeba i na tom, že občas nefungoval, občas nerozuměl povelu atd (v hluku výstavní haly se není čemu divit).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Co by měl Zenbo umět naznačil Asus jen v bodech. Další funkce by měli přidat vývojáři.

Z několik indicií je patrné, že Zenbo má uvnitř služby od Googlu. Odhaduji, že jde o současnou platformu Google Now, nad kterou Asus postavil několik vlastních aplikací. Nebo už jde o nového Google Assistanta? Možná právě proto dělá Asus kolem Zenba takové tajnosti. Google totiž novou službu vypustí až na podzim – že bychom se dočkali společné premiéry?

Tady je demo ze stánku Asus na veletrhu Computex:

Cestu a pobyt redaktora na veletrhu Computex 2016 hradila společnost Asus.

Váš názor Další článek: „Velký displej“ i na malém mobilu? SV-Tech ukázal plošnou lupu

Témata článku: Asus, , , , , Raná fáze, Tajnost, Zen, Domácí asistent, Google +, Robot,