Aukrobot: Prodej bez práce a bez starostí (aktualizováno)

Aukro maximálně usnadní prodej. Věci jen zabalíte do krabice, odvoz a vše ostatní zajistí Aukrobot. Za službu neplatíte, odměnu si vezme až jako provizi z prodaných věcí.

Princip to není nový a na českém trhu už existuje například v podobě služeb Prodejtodal.cz nebo Bazarobot.cz. A právě druhá zmiňovaná technicky zajišťuje službu i pro Aukro.

Klepněte pro větší obrázek

Provize za prodej zboží jsou následující:

  • do 29 Kč: 90 % z prodejní ceny
  • 30 – 3 333 Kč: 30 % z ceny + 13 Kč
  • 3 334 – 9 999 Kč: 20 % z ceny + 13 Kč
  • 10 000 Kč a více: 10 % z ceny

Částky jsou to tedy docela citelné, na druhou stranu je v nich kromě práce s prodejem zahrnuto i poštovné. A to jak ze strany od vás, tak potom k novým majitelům jednotlivých předmětů. Předměty, které nebude možné prodat, vám budou zaslány zpět rovněž zdarma.

Klepněte pro větší obrázek 
Příklad provize

Ceny a podmínky jsou podobné i u konkurenčního Prodejtodal.cz, jen s trochu jiným odstupňováním. Výhodná 10% provize tam začíná už od dvou tisíc. U dražších věcí než 5000 Kč ale vychází nejvýhodněji Bazarobot, který má provizní strop na 499 Kč. V převleku za Aukrobota však tento limit nemá a 10% provizi účtuje u libovolně vysoké částky. 

Aktualizováno:  K ceně služeb Prodejtodal a Bazarobot se ještě zvlášť připočítává standardní provizní poplatek za prodej zboží na Aukru (jednotky procent, dle typu zboží). Cena Aukrobota již toto zahrnuje. 

Aktualizováno podruhé: Zeptali jsme se na pár podrobností ohledně Aukrobota a tady jsou odpovědi.

Zabalím věci do krabice a pošlu, ale jak dám Aukrobotovi vědět takové ty a první pohled neviditelné věci, jako např. že tahle powerbanka byla třikrát nabitá, jinak je nová, tomuhle starému počítači „blbne“ zdroj a podobně?

  1. Každá věc je před popisem a vystavením testovacím oddělením testována na funkčnost – toto je kupujícími hodnoceno velmi kladně, viz. dosavadní komentáře.
  2. Pokud zvolíte formát prodeje „Chci svůj prodej řídit“, tak máte po přihlášení v systému možnost upravit popis, který udělá Aukrobot. Takže tam chybějící detail jednoduše připíšete.
  3. V případě varianty „Věřím vám“ funguje i lísteček s doplňující informací přímo v krabici – tam prodávající může napsat veškeré doplňující informace.

Může klient Aukrobota ovlivnit vyvolávací cenu?

  1. Při variantě „Věřím vám“ jde vše do aukce za 1 Kč, což je často výhodné, protože aukce přitáhnou více zájemců a cena se nezřídka vyšplhá výše. Tato varianta je jednoduchá a nemáte žádné starosti se schvalováním.
  2. Při variantě „Chci svůj prodej řídit“, mohu si při schválení nastavit počáteční cenu aukce (na které dražba začne), a nepovinně mohu přidat optimální cenu „Kup teď“ (kupující má velký zájem, nechce dražit, nechce čekat a koupí hned za zadanou cenu).

Pod jakým uživatelským účtem se věci prodávají

Věci se prodávají pod uživatelským účtem Aukrobot, což má dvě zásadní výhody:

  1. Na dotazy zájemců nemusí odpovídat zákazník Aukrobota, ale veškerou komunikaci s kupujícím vyřizuje Aukrobot.
  2. Aukro ve svém marketingu podporuje věci z Aukrobota, takže jsou lépe dohledatelné.
  3. Nabídky vypadají profesionálně (html šablona, popis, fotky) a Aukrobot je důvěryhodný účet/prodejce.
Diskuze (16) Další článek: Vivo představí 1. března bestii s 6GB RAM pamětí

Témata článku: , , Chybějící detail, A/B, Doplňující informace, Nový majitel, Práce, Prodej, Akt, Pro +, Šablona, Velký zájem, Aukro, Starost, Provize