Alcatel One Touch 536: véčko pro seniory

Alcatel začal prodávat na českém trhu novinkový model One Touch 536. Jedná se o véčkový telefon bez operačního systému, který poslouží zejména seniorům nebo lidem se zhoršeným zrakem. Díky véčkové konstrukci zbylo víc místa na mechanickou klávesnici a rozumně velký nedotykový TFT displej s úhlopříčkou 2,4 palce. Senioři ocení přítomnost tísňového SOS tlačítka.

Klepněte pro větší obrázek

Součástí klávesnice jsou tři speciální funkční klávesy pro psaní textových zpráv a rychlý vstup do adresáře, který pojme až 500 kontaktů. Na bocích telefonu mají svá rychlá aktivační tlačítka i funkce FM rádia, budíku a svítilny. Zabudovaná indukční spojka dovoluje seniorům využívat One Touch 536 i bez naslouchátka. Tento systém dokáže odstínit šum v pozadí a zesílit zvuk.

Klepněte pro větší obrázek

Véčkový model je vyroben z měkkého plastu, zájemce má na výběr mezi bílou, černou a vínovou barvou. V balení najde i vlastní napájecí stanici, do které se telefon jednoduše postaví. Tím odpadá pro seniory nepříjemná manipulace s konektory a kabely. Alcatel One Touch 536 se prodává od března za cenu okolo 1 500 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (12) Další článek: Majitelé LG v ČR dostanou Android 4.1 do poloviny dubna

Témata článku: Alcatel, , , Alcatel One Touch 536, Sen, Senior, Pro +, One Touch, Zhoršený zrak,