ANT+ senzor propojí iPhone se sportovními snímači

Technologie ANT+ znají především majitelé sportovních a turistických navigátorů od Garminu. Slouží totiž k bezdrátovému přenosu dat z nejrůznějších sportovních snímačů: snímač srdečního tepu, snímač otáček kola a kadence šlapání, tzv. power metry, speciální váhy nebo krokoměry.

Pro iPhone přitom existuje celá řada zajímavých fitness aplikací, které však vše staví pouze na vestavěném GPS přijímači. Společnost Wahoo nyní přišla na trh s modulem Fisica Sensor Key ANT+, který po připojení k iPhonu prostřednictvím systémového konektoru tyto informace aplikacím zprostředkuje. Přímo na stránkách přitom najdete seznam kompatibilního příslušenství, přičemž výrobce nabízí i senzory vlastní. Společnost také publikuje API pro použití senzoru, aby jeho schopnosti mohli využít všichni tvůrci ve svých fitness aplikacích. Již nyní snímač funguje s aplikacemi jako MapMyRide, runtastic, 321Run, EZ-Run a dalšími.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Komunikační modul ANT+ pro iPhone

Snímač funguje s iPody Touch i iPhony 3G, 3GS i 4 a iPadem. Cena snímače je 79,99 dolarů (asi 1 520 Kč), přičemž vám jej přímo výrobce za 20 dolarů zašle i k nám. Na jiných zdrojích (Amazon, Ebay apod.), natož v českých obchodech, jej zatím bohužel nenajdete.

Váš názor Další článek: Nečeká ani LG: inkriminovaný Optimus 7 oficiálně

Témata článku: , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone SE, Apple iPhone SE 64GB, Senzor, Ant, Sen, Navigatoru, ANT +, Pro +, Wahoo, Nejrůznější sport, Spor,