Aplikace pomáhala najít ztracené sluchátko AirPods. Apple ji odstranil z App Storu

Jedním z největších problémů, který se pojí se sluchátky Apple AirPods, je skutečnost, že jsou malé a dají se jednoduše ztratit. A jelikož jsou poměrně drahé, docela by to bolelo. řešením měla být aplikace Finder for AirPods. Apple jí ale odstranil z App Storu a nikdo neví proč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Apple AirPods

Pravdou je, že aplikace vzbuzovala smíšené pocity. Pomocí Bluetooth zjišťovala, jestli je signál silnější, anebo slabší, a podle toho pak nešťastníka naváděla, kde se sluchátka asi nacházejí. To je, jak informuje MacRumors, dost nepřesný způsob, jak najít něco tak malého, jako jsou sluchátka, ale zase lepší než si muset kupovat nový pár.

Aplikace byla k zakoupení na App Store za 3,99 dolarů. Fungovala tak, že uživatel vybral které sluchátko chybělo a to druhé vložil do nabíjecího obalu. Poté se zařízením, které s nimi bylo spárované, začal prostě chodit třeba po bytě. Autora prý napadlo aplikaci vytvořit ve chvíli, kdy okamžitě po zakoupení sluchátek jedno ztratil.

Nyní vývojář tvrdí, že se asi Applu myšlenka hledání sluchátek nelíbila. Člověk si má prostě koupit nové. Nebo si pro ně pořídit směšně vypadající šňůrku.

Diskuze (24) Další článek: Týden mobilně 367: Obrněných Androidů není nikdy dost

Témata článku: Apple, , , , , , , ODS, Apple AirPods, Air, Smíšené pocity, #Apple, Macrumors, APP, Největší problém, Aplikace, Sluch, Pomoc bluetooth, Sto, Poma, App Storů, Sluchátko, Najít,