Chytré hodinky s Android Wear budou umět telefonovat

Chytré hodinky založené na platformě Android Wear získají podporu mobilních sítí a s nimi spojených funkcí na úrovni systému. Dosud uměly samostatně bez spárovaného mobilu volat hodinky jiných platforem, například některé hodinky Samsung Gear s platformou Tizen nebo LG Watch Urbane LTE první generace s prostředím založeným na webOS.

Klepněte pro větší obrázek

Google oznámil, že jako první dostanou podporu funkcí mobilní sítě LG Watch Urbane LTE druhé generace. Tyto hodinky už mohou zakoupit zákazníci ve Spojených státech u operátorů AT&T a Verizon. Do dalších zemí včetně Evropy se dostanou během následujících týdnů. Tento krok jen potvrzuje těsnější vazbu mezi Googlem a LG, jako jedním z výrobců nových Nexusů.

Později ale budou z benefitů nové funkce Android Wear těžit i ostatní výrobci hodinek. Pokud to hardware dovolí (tzn. hodinky budou disponovat mikrofonem a reproduktorem), bude možné z hodinek přímo telefonovat nebo brouzdat po internetu. Hodinky navíc mohou být ve spojení na dálku se smartphonem i mimo dosah Bluetooth nebo místní Wi-Fi.

Diskuze (2) Další článek: Budeme dobíjet cukrem? V čínské baterii vyrábí energii bakterie

Témata článku: Google, , , , , , , Telefon, Chytré, Místní wi-fi, Hod, Android Wear, Wear, #Android, Dosah bluetooth,