Emporia Elegance a Solid: barcelonské novinky živě (video)

Emporia je známá především díky seniorským mobilům, teď ale přidává eleganci a odolnost. V Barceloně jsme natočili novinky Elegance a Solid.

Rakouská rodinná firma Emporia na světovém mobilním kongresu v Barceloně představila dva nové modely – Emporia Elegance a Emporia Solid. Mnoho o nich napoví samotné jejich názvy, stále je však charakterizuje jednoduchost a snadné ovládání. Zcela nově však Emporia přichází s rozlišením uživatelů, pro něž jsou nové modely určeny.

Oba modely model jsou vybaveny velkými tlačítky a barevným OLED displejem. Slovo OLED je zkratkou z anglického „organic light emitting diode“ (dioda vydávající organické světlo) a tyto diody mají výhodu ve vysokém jasu a kontrast.

Emporia Elegance

Model s elegancí v názvu je určen pro uživatele, kteří vyžadují velmi snadné používání, ale nechtějí se vzdát hezkého vzhledu. Telefon je vyroben z vysoce kvalitních materiálů, k dostání bude ve třech barevných provedeních – bílé, černé a bronzové. V nabídce nechybí odpovídající příslušenství – stolní nabíječka s reproduktorem, nabíječka do auta, kožené pouzdro i pouzdro se sponou na opasek. Zanedlouho bude nabízena i verze s nouzovým tlačítkem diskrétně umístěným na zadní straně přístroje. Toto tlačítko bude fungovat stejně jako u nám dobře známého modelu Emporia Life. V případě nouze telefon vytočí až pět předem nastavených čísel.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Emporia Elegance
Emporia EleganceJednoduchý, ale vzhledově atraktivní telefon zaměřený zejména na seniory. Právě jim je určený velký čitelný displej, rozměrná tlačítka a hlasitý reproduktor. Telefon komunikuje ve dvou pásmech GSM.rozměry a hmotnost: 106 × 50 × 17 mm
displej: 1,8'' OLED, 160 × 128
sítě a data: GSM (900/1 800 MHz)
baterie: ?
8%
hardware
N/A*
software
katalogpreview
cena: cca 4 000 Kč (2. čtvrtletí 2010)

Emporia Solid

Model Emporia Solid je ideálním partnerem pro velmi aktivní seniory. Jedná se o jednoduchý, odolný a spolehlivý telefon, který je vhodným společníkem při jakýchkoliv venkovních aktivitách. Mobil odolá pádu na zem, vodě i nečistotám, zaujaly nás zámky na připnutí nejrůznějšího out-door příslušenství. Emporia Solid je vybavena nouzovým tlačítkem a je kompatibilní s naslouchátky.  

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Emporia Solid
Emporia SolidAktivním seniorům určený telefon, který má dobře čitelný displej, velká tlačítka alfanumerické klávesnice a také konstrukci odolnou vůči vodě, nárazům i nečistotám. Podporuje Bluetooth a dovolá se ve dvou pásmech GSM.rozměry a hmotnost: 115 × 58 × 19 mm
displej: 1,8'' OLED, 160 × 128
sítě a data: GSM (900/1 800 MHz)
konekt.: Bluetooth
baterie: ?
10%
hardware
N/A*
software
katalogpreview
cena: cca 6 200 Kč (3. čtvrtletí 2010)

Diskuze (17) Další článek: O2 nabízí počítače s Windows 7. Bohužel jen firmám

Témata článku: Emporia, , Emporia Elegance, Emporia Life, Emporia Life Plus, Emporia Solid, Emporia Solid Plus, Nov, Stolní nabíječka, Spolehlivý telefon, Venkovní aktivita, SOL, Snadné používání, Novinky, Bar