Facebook Lifestage: „Tahle aplikace není pro starý!“

Jedním z problémů, se kterými se Facebook snaží vyrovnat, je stárnutí uživatelské základny a nezájem nejmladších. I s tím má pomoct zbrusu nová aplikace Facebook Lifestage, která bude plně fungovat pouze uživatelům do 21 let. Aplikace zatím má pouze verzi pro Apple iOS, ale Android by měl následovat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Aplikace se zaměřuje na spolužáky z jedné školy, případně některé z blízkých škol. Umožní jim vytvářet videoprofily, sdílet krátké videoklipy a sledovat příspěvky spolužáků. Připravený je také seznam tzv. výzev, což jsou reakce tříděné do různých kategorií.

Facebook si je vědom bezpečnostních rizik spojených s komunikací mladistvých a je to vidět na některých pravidlech. Videa se zobrazí na normální facebookové zdi pouze pokud jejich autora sleduje alespoň 20 odběratelů. Kdokoliv může obsah či uživatele nahlásit, na druhou stranu se Facebook zavázal hlášení rychle prověřovat, aby nedocházelo ke zneužívání této funkce a bezdůvodným blokacím.

Platformu stvořil 19letý stážista Michael Sayman, alespoň základní předpoklad pro pochopení generace zde tedy je. Povede se Facebooku tento tah?

Diskuze (10) Další článek: Apple maže med kolem čínských úst. Investuje do nového vývojového centra

Témata článku: , , , , Starý, Tah, Aplikace, FAC, Krátké video, Základní předpoklad, F +, Pochopení, Odběratel, Nezájem, Pro +, Nen,