Faerské ostrovy nemají Street View, a tak místní pověsili kamery na ovce

Faerské ostrovy nabízejí úchvatné scenérie. Abyste je spatřili, musíte ale buď přímo na místo, nebo si vystačit s fotografiemi. Google totiž zatím ostrovy nezmapoval pomocí své služby Street View. Místní lidé se rozhodli nečekat s rukama v klíně. Na pomoc si vzali všudypřítomné ovce.

Mezi desítkami tisíc ovcí, které se po ostrovech pohybují, je i pět takových, které mají na zádech kamery otáčející se o 360 stupňů a zachycující své okolí. O napájení se starají solární panely. Originální počin se zrodil v hlavě místní farmářky Durity Dahl Andreassenové.

Klepněte pro větší obrázek
Je to o přístupu. Některé země se Street View válčí a popotahují Google po soudech, na Faerských ostrovech za Street View sepisují petici.

Kromě videí z ovčího hřbetu nabízí projekt nazvaný příznačně Sheep View 360 také fotografie z míst, kde se ovce často pasou – včetně údaje o přesné poloze místa, odkud snímek pochází.

Ovce mají samozřejmě tu nevýhodu, že na silnicích obvykle nestráví moc času. Cílem projektu a doprovodné petice ovšem není nahradit Street View, ale přimět Google, aby jeho technici vážili cestu a zmapovali silnice všech 18 Faerských ostrovů.

Diskuze (1) Další článek: Pokémon Go: Zajímavosti, triky, cheaty a návod, jak se trendu ubránit

Témata článku: Google, , , Solární panely, Silnice, Google StreetView, Faerské ostrovy, F +, Andrea, Ovce, Street, Farma, Ostro, View, Farmář, Petit, Ostrov, Str