FBI poskytne technologii na odemknutí iPhonů místním úřadům v USA

Zdá se, že FBI našla novou zábavu. Poté, co se pomocí řešení utajované třetí strany dostala do zaheslovaného iPhonu 5c útočníka ze San Bernardina, je federální agentura ochotna sdílet tuto technologii na odemykání smartphonů i s místními americkými úřady, pokud to bude v souladu se zákonem. Informuje o tom agentura Reuters. Na nedobytnost dat uložených ve smartphonu už se nelze spoléhat ani u uzavřené mobilní platformy iOS.

Policejní a další vyšetřovací složky by se v odůvodněných případech snadněji dostaly k cenným informacím, které by mohly pomoci v pátrání. FBI přitom nechce prozradit, jaké řešení k prolomení iPhonů použila. Podle portálu buzzfeed.com je pravděpodobné, že jde o techniku „NAND mirroring“ a dodavatelem by mohla být izraelská společnost Cellebrite, která se specializuje na extrakci, zálohu a transfer dat z mobilů napříč různými platformami.

Diskuze (35) Další článek: Návod: brýle Gear VR přehrají jakýkoliv webový 3D obsah

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone 4GB, Místní úřad, Izraelská společnost, Cellebrite, F +, Americký úřad, Bernard, Úřad, San Bernardin, Buzzfeed, Pátrání, Odemknutí,