Flash na Androidu 4.1 nebude, v srpnu zmizí i pro starší verze

Během posledních týdnů jsme se dočkali představení nových verzí všech tří velkých operačních systémů. V průběhu letošního roku se tak můžeme těšit na iOS 6, Windows Phone 8 a Android 4.1 Jelly Bean. Každý z nich má samozřejmě své výhody a nevýhody. Jednou z výhod operačního systému Android dlouhou dobu byla jeho oficiální podpora technologie Flash od společnosti Adobe, zatímco ostatní OS podporovaly pouze HTML5. V listopadu loňského roku ale Adobe oznámil, že ukončí vývoj webového přehrávače Flash pro mobilní telefony. Neupřesnil však, kdy se tak stane.

Klepněte pro větší obrázek 
I samotný popis v Google Play oznamuje ukončení podpory. 

Ta doba přichází nyní. Adobe na svém blogu uvedl, že nový Android 4.1 se bude muset obejít bez jeho přehrávače. K tomu všemu 15. srpna 2012 stáhne svůj Flash z obchodu Google Play i pro stávající verze Androidu. Jedinou možností, jak mít Flash oficiálně i po tomto datu, je nainstalovat si tento plugin do telefonu před zmiňovanou půlkou srpna, a poté zařízení nijak resetovat nebo aktualizovat. Adobe také radí těm uživatelům, kteří se chystají svůj telefon s Androidem aktualizovat na verzi 4.1, ať si předtím Flash odinstalují. Důvodem je fakt, že v této verzi nebyl Flash Player nijak testován a není tedy jasné, jak se bude chovat.

Samozřejmě i poté bude možno Flash do androidího telefonu nainstalovat. Postačí k tomu kdekoliv na webu najít a stáhnout jeho neoficiální balíček s koncovkou .apk pro Android.

Diskuze (109) Další článek: eCall: Nehoda v roce 2015? Auto si samo zavolá pomoc

Témata článku: , , , #Android, Pro +, Oficiální podpora, F +, APK pro android, Verze,