Flyover v Brně: 3D mapy od Applu poprvé v ČR [video]

Jak se říká na sociálních sítích: „Na Brno dobrý!“ Apple přidal první český 3D model města Flyover a kupodivu si vybral moravskou metropoli.

Mnoho evropských států se městem v 3D pohledu na mapách Applu  pochlubit nemůže. O to víc potěší, že Apple dnes mezi tato města zařadil i moravskou metropoli. 3D pohled se v jeho mapách jmenuje Flyover a zatím se hodilo maximálně k virtuálním výletům do USA. Právě tam je pokryta bezmála padesátka měst, v Evropě je to pak ještě o několik víc.

Klepněte pro větší obrázek

3D mapy u nás nabízí Seznam.cz a Google, nyní se připojil Apple alespoň s Brnem. Věříme však, že bude brzy následovat i Praha a třeba i další menší města. Jen je škoda, že Apple svoje mapy nezpřístupňuje na webu, pro jejich zobrazení potřebujete zařízení s iOS nebo OS X.

Flyover nabízí z dostupných 3D map největší možnost přiblížení a pravděpodobně i nejdetailnější zobrazení. Mnohdy je možné přečíst i menší nápisy na obchodech nebo slunečnících před restauracemi.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Porovnání maximálního přiblížení - Apple Flyover, Google Maps a Mapy.cz

Apple zároveň s Brnem přidal i 3D pohledy dalších desíti měst. Mezi nimi jsou dvě z Portorika či Švédska a po jednom městě se dočkala Itálie nebo Anglie.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Města na 3D mapách jsou opravdu detailní, jen z nich Apple udělal města duchů. Maže z nich lidi.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
MAsarykova Univerzita je k přečtení, protější JAMU nikoliv, Nejvyšší správní soud jen tak tak.
Diskuze (3) Další článek: Xiaomi vylepší Redmi 2. Na přání uživatelů, nebo je to trochu jinak?

Témata článku: Apple, , APP, Masaryk, Pop, Nejvyšší správní soud, Padesátka, Evropský stát, Masarykova univerzita, Anglie, F +