Galaxy Note 10.1: první tabletonáčrtník [preview]

Na testování nám do redakce dorazil Galaxy Note 10.1. Jaké jsou naše první dojmy z používání?

Modelová řada Galaxy Note se rozrostla i o daleko větší model, než jsme doposud bývali zvyklí. Samsung Galaxy Note 10.1 vychází z dvojkového tabletu Galaxy Tab 10.1 ke kterému přidává daleko lepší hardware a stylus, se kterým můžete interagovat s uživatelským prostředím. V tabletu najdeme operační systém Android ve verzi 4.0, ke kterému Samsung přidal svoji osvědčenou grafickou nadstavbu TouchWiz. Podepsalo se to na několika inovacích. Ve spodní liště si můžete nechat zobrazit rychlé zástupce na některé nejpoužívanější funkce, po vysunutí dotykového pera se vám může objevit seznam s aplikacemi využívajícími stylus nebo jednu vámi definovanou aplikaci. Pravý dolní roh displeje je vyhrazen pro okno, ve kterém se dozvíte stavové informace, zmeškané události a aktuální čas. Můžete zde také najít ikony pro rychlé spouštění řady funkcí (Wi-Fi, Bluetooth, GPS, apod.) a lištu pro manuální úpravu jasu displeje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Zadní strana tabletu a detaily: 5Mpix fotoaparát, konektor pro nabíjení a přenos dat, jeden ze stereoreproduktorů a stylus po vytažení.

V hlavní nabídce nás čeká řada bonusových aplikací. Jmenovitě se bavíme o kancelářském balíku Polaris Office nebo chatovací aplikaci ChatOn. Skvělé výsledky můžete dosahovat při úpravě fotografií ve vestavěném PhotoShopu Touch. Díky názorným tutoriálům mohou fotky začít upravovat i úplní začátečníci. Aplikace Smart Remote zase využívá vestavěného IrDA portu pro ovládání vašich multimediálních zařízení, mám na mysli televizi, Set-Top Box, DVD přehrávač, audio přehrávač a další. Galaxy Note 10.1 se tak může stát multimediálním centrem, pokud ke všemu ještě připočteme možné sdílení multimediálního obsahu pomocí aplikace AllShare. Samsung Galaxy Note 10.1 podrobíme redakčnímu testu, video níže tedy berte jako první ochutnávku vzhledu a dostupných funkcí a aplikací. Podíváme se i na ochranné pouzdro a větší dotykové pero.

Zapůjčil: Obchod-Samsung.cz
Cena: 14 990 Kč

Diskuze (7) Další článek: Samsung plánuje smartphony se 128GB interní pamětí

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 10.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition), Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 16GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Note, Audio přehrávač, Galax Note, První tablet, Tab, Pře, GAL,