Google se chce vrátit do Číny, jedná o otevření Google Play

Google po dohodě s vládou v Pekingu plánuje spustit čínskou verzi služby Google Play, jejímž prostřednictvím prodává (nejen) aplikace pro Android. Uvedl to zpravodajský web The Information. Společnost by tím získala přístup ke zhruba polovině všech uživatelů Androidu.

Zástupci Googlu od loňska jednali o spuštění servisu Google Play s čínskou vládou. Podle webu ale nebude až do poslední chvíle jasné, zda vláda firmě takový krok skutečně povolí. Internetový obr naznačil změnu postoje i tím, když ve středu oznámil otevření Google Play pro čínské vývojáře. Ti tak díky této platformě získají přístup k zákazníkům z celého světa.

Google z Číny v roce 2010 odešel a odůvodnil to obavami ze ztrát duševního vlastnictví, opakovaných hackerských útoků a neustálých cenzurních zásahů úřadů. Některé internetové služby Googlu zůstávají v Číně zablokované a nebudou dostupné ani v budoucnu.

Diskuze (2) Další článek: XOO Belt: opasek plný ohebných baterií

Témata článku: Google, , , , , The Information, Otevření, Cin, Google +, PLA, Hackerský útok, Duševní vlastnictví, Poslední chvíle, Zpravodajský web, Play