Inmarsat nabízí bezplatné sledování dopravních letadel přes satelit

Museli jste být na jiné planetě, jestli jste neslyšeli o ztraceném letadle společnosti Malaysia Airlines. Nechme teď stranou, jak se v době pokročilých technologií něco takového může stát a zaměřme se na to, že by se to do budoucna stávat nemělo.

Pomoci by tomu mohla společnost Inmarsat, která leteckým společnostem po celém světě bezplatně nabídla službu pro sledování polohy záoceánských letadel. Jde o naprostý základ, pravidelné reportování zeměpisné polohy letadel právě přes satelity Inmarsatu. Výhodou je, že firma má zařízení v téměř 100 % dopravních letadel, která létají přes moře na celém světě. Tzn. asi 11 tisíc strojů může být sledovaných přes satelity – s minimálními náklady, v řádu několika týdnů.

Firma to pochopitelně nedělá ze starosti o světové dobro, bude doufat, že si u ní některé společnosti zaplatí pokročilé služby a že se její zařízení stane v letadlech standardem. Takovou pokročilou službou může být třeba „Black Box in the Cloud“, tedy náhrada černé skříňky, která však není na palubě letadla, ale data neustále ukládá do internetové služby. Připojení probíhá opět přes satelity Inmarsat.

Diskuze (8) Další článek: Bing všude: Microsoft svůj vyhledávač cpe do Androidu i Firefox OS

Témata článku: , , , Minimální náklad, Let, Inmarsat, Sledování, Airlines, Pře, Naprostý základ