Intel koupil Replay Technologies pro trojrozměrné sportovní přenosy

Intel se v poslední době pustil do akvizice společností, které s počítačovým světem nemají moc společného, ale nějakým způsobem masivně používají výpočetní výkon čipů. Nedávno tak Intel koupi například výrobce dronů Ascending Technologies a s dalšími úzce spolupracuje. Tentokrát ale koupil izraelskou společnost Replay Technologies zaměřenou na efektní sportovní záznamy.

Replay Technologies vyvíjí a prodává technologii, která umožňuje snímat sportovní přenos z mnoha různých úhlů a po rychlém zpracování pomocí výkonných serverů pak vytvořit trojrozměrný model, se kterým lze dále pracovat.

Klepněte pro větší obrázek
Kamery s vysokým rozlišením jsou umístěném kolem hřiště a napojené na hlavní server

Pro zmíněné použití se využívá celkem 28 kamer s vysokým rozlišením, které jsou umístěné kolem hřiště. Videozáznam je zpracován do speciálního volumetrického formátu FreeD, který podporuje 360stupňové záznamy například klíčových okamžiků, což potěší hlavně fanoušky.

Protože zpracování tolika videostreamů ve vysokém rozlišení je výpočetně náročně, spolupracoval Intel s Replay Technologies už od roku 2013 a serverová část je tak optimalizována jak pro procesory, tak i grafické čipy.

Klepněte pro větší obrázek
Ukázka serverovny a ovládacího pracoviště

Podle šéfa Intelu Briana Krzaniche nás čeká éra „digitalizace sportu“, což bude zahrnovat právě podobné technologie pro obohacení běžného obsahu. Jak je vidět na ukázkovém videu, s formátem FreeD lze zacházet dle libosti, podívat se na situaci z různých úhlů a pokud se to k akci hodí, třeba i ve zpomaleném záběru.

Replay Technologies může pod Intelem rychleji vylepšit a hlavně rozšířit tento systém po celém světě a pro řadu sportovních přenosů a hřišť, takže můžeme v budoucnu čekat efektnější 360stupňové záběry při různých sportech a událostech.

Diskuze (2) Další článek: Samsung Galaxy S7 Edge: zahnutý k dokonalosti [recenze]

Témata článku: , , , Spor, Pře, Digitalizace, Sportovní přenos, Rychlé zpracování, Počítačový svět, DIGI Sport, Replay, Přenos, Výkonný server, Pro +, Dallas