JDI vyvinulo nový typ 2K panelu. Dostane jej nová Xperia?

Konsorcium Japan Display (JDI) s majetkovou účastí firem Sony, Hitachi a Toshiba představilo nový typ displeje určeného pro smartphony. Jedná se o pětipalcový LTPS (Low Temperature Poly-Silicon) LCD displej s 2K rozlišením 1 440 × 2 560 bodů. Panel tak dosahuje na dané úhlopříčce vynikající jemnosti přesahující 500 ppi.

Klepněte pro větší obrázek

Očekává se, že Sony by tento panel mohlo použít v některém z připravovaných smartphonů vyšší třídy. Dosud firma používala maximálně Full HD displeje s jedinou výjimkou spíše experimentálního 4K modelu Xperia Z5 Premium. 2K panel ale v portfoliu zatím chyběl.

JDI dodává, že díky použití nových materiálů a vylepšené technologii Pixel Eyes dosáhla nižší spotřeby energie displejem. Součástí komponenty je také integrovaný obvod, který dokáže na širokoúhlé 2K rozlišení přepočítat i Full HD fotografie. Kdy se nový panel objeví v prvním smartphonu, není zatím známo.

Diskuze (4) Další článek: Čerstvý žebříček Antutu: iPhony kralují, nadupané Androidy pomalu dotahují

Témata článku: , , , , , Panel, Typ, Typ displeje, Nový panel, Pán, DOS, Integrovaný obvod, Eyes, Nový materiál, Hitachi, Alkaleido, Hita, Nov, Pan, Nová Xperia, Nový typ