Kamera tam, kde byste ji nečekali. GL800 jsou špionážní brýle s kamerou

Zatímco dnešní smartphony se snaží optiku fotoaparátu někdy až teatrálně zvýrazňovat, gadget, který vám představíme, ji naopak skrývá.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Před pár dny představený fotomobil Kodak a „špiónské brýle“ OTP-GL800.
Vidíte ten rozdíl? Přitom rozměry samotného objektivu jsou prakticky stejné…

OTP-GL800 jsou brýle s integrovanou kamerou, která zvládá pořizovat ozvučený videozáznam v HD rozlišení (tedy 1280 × 720 pixelů) při 30 snímcích za sekundu. Data tečou do paměti o kapacitě 16 GB, což by mělo vystačit na asi osm hodin záznamu, baterie však zvládne jen asi hodinu. Je umístěná v jednom z ramínek a lze ji snadno vyměnit, v balení dostanete druhou.

Brýle jsou konstruované jako špiónský gadget. Obsluha kamery je jednoduchá, diskrétní tlačítko umožňuje zahájení a ukončení nahrávání, aktuální stav signalizuje LED dioda, kterou vidí pouze uživatel, pro okolí je nepostřehnutelná. Do videozáznamu lze vložit datum a čas kvůli snazší identifikaci a větší důvěryhodnosti.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
S milimetrem v průměru je objektiv umístěný v centrální části obrouček prakticky neviditelný. Řídící prvky jsou nepostřehnutelné a microUSB konektor je skrytý uvnitř konstrukce.

Ale aby to nebyl jen gadget bez praktického využití, skla jsou vyměnitelná a můžete si tak nechat vyrobit dioptrická (v balení jsou průhledná skla bez dioptrií). Výrobce také slibuje špičkové provedení a design. Jedinou nevýhodou tak je, že přijdete o možnost výběru. Zatímco na trhu jsou tisíce designů, kameru mají jen tyto jediné brýle…

Brýle/mikrokameru OTP-GL800 na český trh dodává Spyshop24.cz za 7 090 Kč.

Diskuze (4) Další článek: Dva se perou, třetí (a čtvrtý) se směje. Huawei a Xiaomi už nevládnou čínskému trhu

Témata článku: , , , , Obsluha, SpyShop, NEC, Kamera, Praktické využití