Krotitelé duchů a tetovací salón (mobilní hry)

Jsou tu, aby opět zachránili svět. Přidejte se do týmu Krotitelů duchů. Podívejte se do zákulisí tetovací kultury a otevřete si vlastní salón.

Vyzkoušejte zábavné mobilní hry a odreagujte se při hraní těchto titulů: akční duchařské střílečky Ghostbusters podle stejnojmenné filmové komedie, dobrodružné animované arkády Jimmy Two Shoes a netradičního simulátoru tetovacího salonu Tattoo Tycoon. Hry podporuje většina v současnosti prodávaných i starších telefonů. Pokud si nejste jisti, zda je vybraná hra určena pro váš typ mobilu, ověřte si tuto skutečnost podle návodu v závěru článku.

Java hry - recenze - novinky ze světa mobilních her

Autor: Matěj Gause


Ghostbusters: The Mobile Game

Krotitelé duchů jsou tady! Kdysi slavná duchařská komedie se konečně dostala na mobilní telefony a my nebudeme chodit kolem horké kaše a můžeme se hned na začátek pochlubit, že tahle mobilní hry za to doopravdy stojí. Příběh nás zavede do nejrušnější metropole světa New Yorku, kde se objevili duchové. Nečekají vás žádné nové charaktery, ale vtipně zpracované postavičky, které vám pomohou si zavzpomínat na staré časy, ve kterých nás strašili až k smíchu neobyčejně vypadající duchové.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jakmile se zorientujete na globální mapě New Yorku, pustíte se do lovu. Hra má opravdu jednoduché ovládání, které je založeno na tom, že musíte ducha odstřelovat protonovým dělem až do speciální pasti na strašidla. V rozmanitých levelech se tak většinou řídíte podle šipek, abyste věděli jakým směrem ducha vystřelit. Jak jednoduché a zábavné! Na konci levelu vás vždy čeká nějaký boss, u kterého se pořádně zasmějete. Leckdy totiž budete soupeřit s opravdovými unikáty. Pěkně kreslená grafika, výborně zpracovaná hratelnost a populární znělka Ghostbusters od Raye Parkera vás doslova přilepí k displeji mobilního telefonu.

Ghostbusters: The Mobile Game (akční):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HBUDF na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Jimmy Two Shoes

Pro ty z vás, kteří nesedí hodiny u Cartoon Network a nehltají celý den bláznivé pohádky, připomenu, že Jimmy Two Shoes patří mezi slavný kreslený seriál pochazející právě z dílen nejpopulárnějšího kanálu pro děti. Jimmy Two Shoes je naivní optimista, který se jednoho dne z čista jasna objeví na místě zvaném Miseryville. Tohle městěčko je skrz na skrz prolezlé mizérií, je to prostě to poslední místo, na kterém byste se chtěli ocitnout.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Miseryville vládne megalomanský šéf Lucius Heinous Sedmý, Jimmy se musí dostat se spletité lokace Miseryville a jako hlavního záporáka Luciuse porazit. Cestou ho čekají zábavné mini-hry a také přátelé, kteří ho samozřejmě jen tak nenechají ve štychu. Patří mezi ně Heloise (příležitostný génius a drtič duší na plný úvazek) a Beezy (miluje dobrodružství). Všechny charaktery jsou plně interaktivní, a tak se nudit rozhodně nebudete. Pro opravdové příznivce seriálu autoři přichystali odemknutelné bonusy pomocí speciálních online kódů.

Jimmy Two Shoes (arkáda):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HHKQB na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Tattoo Tycoon

Každému z nás se pod herní sérií Tycoon vybaví legendární vláčky a managování zoo. Hraní si s železnicí mě osobně vydrželo dost dlouho. Pamatuji si na vymazlené transportování surovin pomocí roztomilých mašinek a hlavně přibývající nuly na kontě mé firmy. V opačném případě jsem šel do konkurzu a můj nadnárodní transportní podnik byl rázem trnem v oku všech. Podobné nešťastné události se Tattoo Tycoonu vyhýbají velkým obloukem. Ptáte se proč? V novém díle Tycoonu se totiž nestaráte o velké soukromé korporace, ale vlastníte jeden malý tetovací salón, který postupně rozvíjíte o nové a nové vychytávky.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pomocí všemožných tetovacích technik se musíte starat o blaho vašich zákazníků a to někdy není zrovna nejjednodušší záležitost. Postupem času zjistíte, že jim hezké obrázky na těle již nestačí a musíte zajistit další chytlavé prodejní artikly jako trička nebo oblíbené plakáty. Budujete tak opravdové lokální tetovací impérium a posunete se zase dál. V Tattoo Tycoonu vás čeká celkem 7 rozličných lokalit s různými salóny a strukturou. I přes to udělali v Handy Games opravdu pořádný kus práce a kromě příjemných mini-her do hry hry zakomponovali i komplexní a zároveň jednoduchou obchodní šablonu – finance, zaměstnanci, reklama, přesně jak jsme zvyklí například z Townsmenů nebo posledního titulu Anno. Ve výsledku sice nejde o nic revolučního, pokud se vám ale některý z uvedených titulů líbil, pravděpodobně budete spokojeni.

Tattoo Tycoon (simulátor):

  • k získání hry pošlete SMS ve tvaru CPS HDCER na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. 

Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 8:00–16:00).


© 2009 ELECTRONIC ARTS INC. ALL RIGHTS RESERVED.

Váš názor Další článek: Sagem chystá telefony s Androidem a čtečkou otisků prstů

Témata článku: , , Mobil, Krotitel Duchů, Znělka, Velký oblouk, Anglická verze, Arkáda, MOBI, Štych, Duch, Tycoon, Sál, Prodejní artikl, Cartoon Network, Stažená data, Městečko, Poslední místo, HDC, Vybraná hra, Krotitel, Ghostbusters, Kreslená grafika