Lenovo Yoga Book v prodeji. Kolik stojí tablet s netradiční vibrační klávesnicí?

Lenovo na zářijovém veletrhu IFA 2016 v Berlíně představilo nový tablet Yoga Book. Ten se od jiných desetipalcových tabletů liší hlavně přítomností speciální senzorové klávesnice Halo, které může posloužit zároveň jako touchpad pro grafické úlohy. K tomuto účelu je určen stylus Wacom s elektromagnetickým hrotem, tedy podobné řešení, jaké používá Samsung v řadě produktů Note.

Klepněte pro větší obrázek

Lenovo Yoga Book je v prodeji za 14 499 Kč. Na pohled vypadá jako konvertibilní notebook – klávesnicovou část lze proti tělu tabletu otáčet o 360°. V zavřeném stavu má zařízení tloušťku 9,6 mm a jako celek váží 690 gramů. Lenovo se chlubí výdrží až 13 hodin ve verzi s operačním systémem Windows 10 a až 15hodinovou výdrží u varianty s Androidem 6.0 Marshmallow.

Klepněte pro větší obrázek

Dotykový IPS panel disponuje úhlopříčkou 10,1 palce a FullHD rozlišením. Vzhledem k podpoře dvou operačních systémů zvolilo Lenovo výpočetní jednotku v podobě procesor Intel Atom X5 ve spolupráci se 4 GB operační paměti. Vnitřní úložiště nabídne 64 GB uživatelského prostoru. Zařízení obsahuje dvojici reproduktorů s podporou technologie Dolby Atmos.

Speciální klávesnice a stylus

Tělo tabletu je vyrobeno ze slitin hliníku a hořčíku. Klávesnicová část je připojena pomocí charakteristických kovových pantů inspirovaných řemínkem luxusních hodinek. Panty jsou proti starším zařízením Yoga menší a mají tři osy v závěsu. Složené jsou ze 130 různých dílů, které obsahují pět různých materiálů.

Speciální výbava tabletu Lenovo Yoga Book:

  • Klávesnice Halo – jedná se o plochou dotykovou podsvícenou klávesnici, která spojuje hardware a software do jednoho rozhraní. Vyrobená je z matného skla s antireflexní vrstvou. Klávesnice není vybavena žádnými fyzickými klávesami. Ty se zobrazí pouze, když je potřeba, pod bílými obrysy na jednom ze dvou panelů zařízení. Halo klávesnice se neustále přizpůsobuje zvykům, které mají uživatelé při psaní, a to díky předinstalovanému softwaru pro prediktivní vkládání a autokorekci. Kontinuální optimalizaci umožňuje tento software společně s vestavěnou citlivou haptickou technologií, která dokáže pomocí dotykové zpětné vazby eliminovat chyby při psaní.
  • Pero Real Pen – stylus, který je dodáván společně s tabletem, funguje jako obvyklé dotykové pero, ale zároveň také jako propiska. Uživatelé tak mohou psát na kus papíru nebo do poznámkového bloku, který zakrývá klávesnici. Vše je okamžitě převáděno do digitální podoby a uloženo aplikací Lenovo Note Saver. Stylus je velký jako klasické inkoustové pero a je vybavený technologií Wacom feel IT. Na klávesnici využívá elektromagnetickou rezonanci jako zobrazovací techniku, která umožňuje digitalizaci v reálném čase. Se stylusem lze kreslit také po obrazovce tabletové části zařízení. Pero není třeba dobíjet a inkoust lze nahradit stejným, jaký se používá u klasického pera.
Klepněte pro větší obrázek

Yoga Book se systémem Android je k dispozici v šedém a zlatém barevném provedení, Yoga Book s Windows přichází v karbonově černém provedení.

Diskuze (2) Další článek: Oculus dočasně zrušil kompatibilitu Galaxy Note 7 s brýlemi Gear VR

Témata článku: Lenovo, , , , , , , , , Lenovo Yoga Book, Podobné řešení, Černé provedení, Sto, Speciální senzor, Lenovo Yoga, Tab S, Konvertibilní notebook, Barevné provedení, Speciální klávesnice, Propiska, Prodej, Závěs, Dotykové pero, Tab, Net,