LG přichází se dvěma dotykovými novinkami

Elegantní multimediální kolibřík GD800 Mini a messenger GT350 pro závislé na sociálních sítích budou představeny veřejnosti na veletrhu v Barceloně.

LG ještě před začátkem letošního Světového mobilního kongresu v Barceloně představuje dvě dotykové novinky. Stylové a miniaturní LG GD880 Mini a messenger s QWERTY klávesnicí LG GT350. Obě novinky by se měly začít prodávat začátkem druhého čtvrtletí.

LG G880 Mini: miniaturizovaná elegance

Jak už v dřívějším článku poznamenal kolega Jan Láska, jde o přísně stylový telefon, který svými rozměry a hmotností nezatíží žádnou kapsu a zároveň klade značný důraz na design. Výrobce ve své tiskové zprávě uvádí, že jde o přístroj pro všechny, kteří už jsou unaveni velkými a těžkými přístroji. A slibují, že jejich nový model GD880 splňuje všechny vymoženosti dnešní komunikační technologie, akorát jsou zabalené v menším balení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Přístroj oděný do černých šatů se stříbrným bočním lemem je vyroben z kvalitních materiálů, jako jsou nerez ocel a kartáčovaný kov. LG si libuje, že s tímto modelem dosáhl elegance a poutavého designu, který je ale zároveň velmi čitelný a jednoduchý. Nová stylovka nabídne velký 3,2palcový dotykový displej s poměrem stran 16:9 roztaženým až do hran, takže ovládání prsty je velmi příjemné, dle výrobce je povrch hladký jako led. Na přední straně navíc linii mobilu nenarušují žádná hardwarová tlačítka.

Bohužel jsou u LG už tradičně skoupí na detaily, víme jen, že přístroj nabídne přístup na web a k elektronické poště, dále bude provázán se sociálními sítěmi Facebook a Twitter včetně služeb Social Network Feed, která zajistí pravidelné aktualizace. Přístroj rovněž dovede synchronizovat váš adresář v telefonu s kontakty na sociálních sítích. A co víc, těšit se můžeme na 5MPx fotoaparát s pokročilou detekcí tváře a možností okamžitě jednoduše nahrát fotky na web.

LG GD880 rovněž přehrává hudbu i video ve všech nejrozšířenějších formátech a poslouží i jako FM rádio. Všestranná je i podpora sítí, ta zahrnuje i rychlá data HSDPA s rychlostí 7,2 Mb/s a Wi-Fi. Nechybí ani asistovaná GPS. LG Mini se začne prodávat na vybraných evropských trzích v dubnu tohoto roku, cena zatím nebyla upřesněna.

LG GT350: messenger pro náctileté

Druhou novinkou je pokračovatel modelu KS360, což je komunikátor pro široké masy dospívajících s QWERTY klávesnicí slibující snadnou textovou komunikaci. A tento koncept zůstal zachován i u nového GT350. Jde opět o barevný komunikátor s výsuvnou klávesnicí, která ale bude mít nově čtyři řady tlačítek namísto tří. Teenageři se opět mohou spoléhat na integraci se sociálními sítěmi, které budou optimalizovány na třípalcový displej, jímž GT350 disponuje. Z pohledu LG jde o logický krok, model KS360 si od srpna 2008 získal sympatie více než pěti milionů kupujících po celém světě a s modelem GT350 má výrobce stejné ambice.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

LG slibuje při psaní textu ještě lepší uživatelské zkušenosti než s předchozím modelem a rychlost psaní dává do rovnosti s rychlostí psaní na běžné počítačové klávesnici. A kdyby se vám ťukání do klávesnice omrzelo, můžete přístroj ovládat skrze dotykový displej. A ještě zpět k sociálním sítím, majitel této novinky bude mít všechny své účty doslova jako na dlani, veškeré dění včetně pravidelné aktualizace uvidí pěkně pohromadě na displeji, takže bude neustále informovaný a kdykoli bude moci zareagovat na změny.

Pro rychlý přístup na obrazovku s přehledem sociálních sítí, web a mail přidal výrobce na klávesnici speciální tlačítka, takže vše půjde velmi rychle. Kontrolu nových mailů usnadní push notifikace, díky kterým dostane majitel GT350 echo o každé nové zprávě na kterémkoli ze svých účtů. Na další podrobnosti si ale budeme muset počkat, novinka se v Evropě objeví v dubnu, cena zatím nebyla upřesněna. Víme jen tolik, že přístroj bude k mání v modré, purpurové, stříbrné a černé barvě. Ty se budou lišit podle operátora, který bude telefon nabízet.

Diskuze (3) Další článek: Naučte svou Nokii mluvit vlastním jazykem

Témata článku: LG, , Třípalcový displej, Dot, Nov, Dotyk, Novinka