LG vrací do G5 hlavní nabídku a přidává vylepšení pro modul Cam Plus

LG G5 už je na některých trzích v prodeji (v Česku si ještě zhruba měsíc počkáme) a jihokorejská společnost jeho majitelům dává k dispozici první update nového prostředí LG UX 5.0. Kromě drobných vylepšení pod povrchem se do hry vrací i hlavní nabídka s aplikacemi, od které postupně většina androidových výrobců upouští.

Klepněte pro větší obrázek

LG to ale se zrušením menu s aplikacemi udělalo možná moc razantně, a tak dá teď s updatem možnost uživatelům zvolit, zda chtějí mít všechny aplikace na plochách, anebo je ukryjí do samostatné nabídky s tím, že na plochy vytáhnou pouze vybrané zástupce a widgety. Podobně to řeší i Samsung na svých top smartphonech Galaxy S7 a S7 Edge.

Další novou funkcí aktualizace je přidání burst módu pro fotografování s výměnným modulem LG Cam Plus. Ten například v Německu přidávalo LG k předobjednávkám jako dárek. Nově půjde i s modulem fotit dávku až 30 snímků při podržení mechanické spouště. Aktualizace je dostupná formou OTA uživatelům v Asii a Spojených státech, do pár týdnů dorazí i do Evropy.

Váš názor Další článek: Samsung představí svůj sedmipalcový skládací tablet již příští rok

Témata článku: LG, , , , , LG G5, LG G5 SE, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, LG UX, Vylepšení, Plus, Pro +, Jihokorejská společnost, Výměnný modul, Modul,