LG Wink: tři dotykovky pomrkávají na teenagery

Trojice nových dotykových telefonů LG má jasně vymezené publikum: textující teenagery a mladé lidi závislé na sociálních sítích. Dokáže série Wink zaujmout?

LG chce zvýšit svůj podíl dotykových telefonů na trhu, a tak přichází s novou edicí Wink (z angličtiny "mrknout"), která zahrnuje hned tři nové telefony. LG Wink, Wink Style a Wink 3G jsou určené převážně pro náctileté a mladé lidi, do jisté míry vychází celá edice z podobně zaměřené sady Cookie. Nemůžeme očekávat prvotřídní výbavu, na druhou strany telefony Wink určitě nebudou nijak zvlášť nákladné. Celá série se zaměří na sociální sítě, zprávy, hudbu a konektivitu.

Trojice novinek je tvořena těly obyčejné konstrukce, všechny modely jsou vybaveny dotykovým displejem, který zobrazuje virtuální klávesnici. Aby psaní bylo pohodlnější a na sociálních sítích hlavně rychlejší, po přetočení na široko se numerická klávesnice promění na QWERTY.

Uživatelské prostředí těchto telefonů stylizované do komiksu běží na uzavřené platformě (telefony nepatří mezi smartphony) a je přizpůsobeno práci s komunitními portály a klienty instant messagingu. Plocha je věnována aktivním widgetům, které samy aktualizují statusy vašich přátel. Nezapomnělo se ani na podporu e-mailů. Nejen u SMS, ale dokonce i v e-mailové schránce telefony nabídnou bublinkovou konverzaci pomocí vláken.

Všem novinkám bude společná základní multimediální výbava, jako je audio výstup pro sluchátka s 3,5mm jackem, podpora karet microSD, vestavěný hudební přehrávač a FM rádio. V dalších specifikacích se už novinky liší. Nejmenší mezi nimi bude LG Wink s displejem o úhlopříčce 2,4". Design asi nejvíce připomene některý z modelů Cookie.

Klepněte pro větší obrázek
LG Wink

LG Wink Style narostlo do o něco větších rozměrů, a to hlavně díky dotykovému barevnému displeji s úhlopříčkou 2,8 palce. Důraz u tohoto modelu je kladen na vzhled, přední straně vévodí barevně kontrastní blok s ovládacími klávesami. LG nabídne opět širokou škálu nejrůznějších barevných variací.

Klepněte pro větší obrázek
LG Wink Style

Nejvybavenější ze tří novinek je LG Wink 3G. Znamená to pravděpodobně, že předchozí dva modely nebudou určeny pro provoz v sítích třetí generace. Design telefonu dává vzpomenout na půldruhého roku starý Samsung S5230 Star. LG je při představování tradičně skoupé na udávání přesných parametrů, takže dále už víme jen, že tento model bude vybaven e-mailovým klientem s push notifikacemi.

Klepněte pro větší obrázek
LG Wink 3G

Celkově působí nová série Wink rozpačitým dojmem. Telefony nejsou ničím příliš originální, nenadchnou ani výbavou, ačkoli se LG chlubí jedinečným designem, nám přijde naprosto průměrný. Pokud se ale novinky Wink budou prodávat za rozumnou cenu, mohly by si najít zájemce. Do Evropy se dostanou v polovině srpna, cenu výrobce neposkytl.

Diskuze (13) Další článek: Emiráty zakážou BlackBerry. Bojí se o bezpečí

Témata článku: LG, , Teenager, Přesný parametr, Dot, Win, Ovládací klávesa, Jack Podpora, Aktivní widget, TEE, Dotyk, Nová série, Celá série