Maketa nového iPhonu potvrzuje obavy: design se nezmění, hrbol foťáku nezmizí, ale 3,5mm jack ano

Známý YouTube kanál Unbox Therapy zveřejnil videopreview makety připravovaného nového iPhonu, kterou dostávají výrobci příslušenství, aby podle ní mohli začít pracovat na krytech a dalších vymoženostech. Znamená to, že sériová výroba nové generace iPhonů byla zahájena a zároveň se potvrzují některé ne až tak pozitivní spekulace z dřívějška.

Klepněte pro větší obrázek

Nové iPhony podle všeho budou mít stejný zaoblený design, který po dvou letech už začíná nudit. Čistotu designu rušící plastové pásky se přesunou na samý okraj horní a spodní brady, a nebudou tolik nápadné. Vyobrazená maketa ztělesňuje větší ze dvou chystaných modelů, soudě podle dvojitého objektivu fotoaparátu. Fotomodul bohužel i u nové generace bude vyčnívat nad profil zařízení, za což byl jinak designově precizní Apple už v minulosti kritizován.

Klepněte pro větší obrázek

Potvrzuje se také opuštění analogového 3,5mm audiokonektoru, jehož funkci má převzít digitální Lightning. Tato změna by ale časem byla stejně nevyhnutelná a digitální přenos zvuku může posunout kvalitu poslechu zase o kus dál. Otázkou pouze zůstává, jak Apple vyřeší vcelku běžně se vyskytující potřebu současného poslechu do sluchátek a dobíjení telefonu. Buď použije nějakou ošklivou rozdvojku, anebo zúročí piny Smart Connectoru na zádech, které ale zase budou potřebovat dokovací kolébku nebo přiléhající kryt, např. s cívkou pro bezdrátové dobíjení.

Poslední inovací viditelnou přímo z makety, je příchod nové modré metalické barvy, která v portfoliu zřejmě nahradí šedou variantu. Nový iPhone by se tak měl prodávat ve stříbrné, zlaté, růžovo-zlaté a modré barvě. Jasno není ani o názvu nové generace. Vzhledem k zachovanému designu a celokovovému tělu by to nemusel být iPhone 7 Plus, jak se o něm hovoří ve videu. Uvažuje se například o označení iPhone 6SE, které by pasovalo k letos uvedenému faceliftu iPhonu 5S, prodávanému jako iPhone SE.

Diskuze (158) Další článek: Věděli jste, že můžete odemykat mobil otiskem prstu, i když nemáte čtečku?

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, Apple iPhone 7 Plus, Apple iPhone 7 Plus 128GB, Apple iPhone 7 Plus 256GB, Apple iPhone SE, Apple iPhone SE 64GB, Děs, Smart Connector, DESI, ANO, Maketa, Sériová výroba, F +, Nov, Hrbol,