Máte ADSL od O2? Řekněte si o zvýhodněný mobilní internet (aktualizováno)

Aktualizováno: Operátor nakonec službu kvůli technické nerealizovatelnosti stáhl z nabídky. Služba tak skončila ještě dříve než začala.


 

Ve vší tajnosti zařadil operátor O2 do svého portfolia datových služeb zajímavou novinku. Jde o tarif Internet ADSL 8M Plus. Asi si říkáte v čem je služba oproti běžnému ADSL jiná, ale změna je výrazná. Jde totiž o balíček připojení přes pevnou a mobilního připojení přes 3G, EDGE a GPRS. Služba není aktivně nabízena, ale pokud máte jen ADSL v základní 8Mb/s rychlosti za 475 Kč a dále platíte 356 Kč za přípojku, můžete si o ni říct na zákaznické lince či značkové prodejně. Mobilní připojení je pak realizováno přes datovou SIM kartu v USB modemu nebo přes mobilní telefon. Dobré na tom je, že mobilní data bez limitu FUP získáte za dalších 356 Kč. Celkem tedy 1 069 Kč.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
USB modem Huawei E160 má operátor v nabídce pouze několik dní • ostatně službu jako takovou nalezneme v ceníku platném od 1. února 2009

Zpoplatněna je pouze aktivace. Ta vyjde na 1 178 Kč v případě, že se nechcete vázat. Při úpisu na rok vyjde aktivace na symbolickou korunu. Speciální datovou SIM vám operátor pošle poštou, není na ní žádný hlasový tarif a ani nejde aktivovat. Rovněž není možné využít vaši stávající SIM. USB modem nutný k připojení má operátor v nabídce jen několik dní, jeho plná cena činí 1 895 Kč. Modem podporuje operační systémy XP a Vista a zvládá všechen provoz v tuzemské síti O2 krom CDMA, tedy GPRS/EDGE i UMTS a HSDPA. Jinak je modem samoinstalační (funkce Plug & Play), stačí ho připojit a vše se zprovozní automaticky.

Diskuze (45) Další článek: Samsung i8910 Omnia HD je jednoznačně nejvybavenější mobil v katalogu

Témata článku: , , , , Ads, MOBI, Akt, Mobil