Microsoft po Lumiích nesmutní. Chuť si spravil produkty Surface a vykázal vysoký zisk

Nastává období, ve kterém budou světové technologické společnosti (výrobci hardwaru, softwaru i operátoři) postupně zveřejňovat výsledky hospodaření za třetí kalendářní čtvrtletí. Mezi prvními je tradičně Microsoft, který si rozhodně nemůže stěžovat na „okurkový“ letní kvartál. Během měsíců červenec až září utržil za produkty a služby celkem 20,5 miliardy dolarů a připsal si čistý zisk ve výši 4,7 miliardy dolarů.

Je asi více než jasné, že na rozdíl od mnoha jiných firem, smartphony ani zdaleka nestojí za většinovou částí tržeb Microsoftu. Naopak tržby z mobilních telefonů meziročně poklesly o 72 % a neformálně tak potvrzují konec mobilní divize. Radost ale americké firmě dělá prodej hardwaru pod značkou Surface. Tržby v tomto segmentu vzrostly o 38 % na 926 milionů dolarů a uvedení byznysového smartphonu pod tímto názvem by v tomto světle rozhodně dávalo smysl.

Slepicí snášející zlatá vejce Microsoftu je softwarová divize cloudových korporátních služeb Azure, jejíž tržby meziročně narostly o 116 %, a stěžovat si firma nemůže ani na nezájem o kancelářský software Office 365, z jehož poskytování navýšila tržby meziročně o 51 %. Herní divize Xbox stagnuje s poklesem o 5 %.

Diskuze (57) Další článek: Vymyslel atraktivní novinku. Než ukončil kampaň na Kickstarteru, v Číně prodávali kopii

Témata článku: Microsoft, , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Apple iPhone 7 128GB, Apple iPhone 7 256GB, HP Elite x3, Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, Chuť, Surf, Mic, Vysoký, Azur, Nezájem, Herní divize, Zisk, Pro +, Micro