Microsoft potvrdil, že končí se smartphony pro koncové spotřebitele

O tom, že se Microsoft stahuje z byznysu okolo výroby chytrých i klasických telefonů, už si nějaký ten měsíc cvrlikají vrabci na střeše. Nyní tento svůj strategický krok potvrdila sama společnost pro francouzský magazín Le Point.

Šéf francouzské pobočky Vahe Torossian v rozhovoru pro týdeník uvedl, že firma neuvede žádný nový smartphone, ale že starší zařízení bude podporovat „po neupřesněnou dobu“ dál. Majitelé poslední generace Lumií a některých dalších zařízení s Windows 10 Mobile tak mohou být poměrně v klidu.

Surface ano, ale není jisté, že smartphone

Torossian dále podotkl, že Microsoft se v mobilní sféře chce zaměřit na korporátní segment. Jaké konkrétní kroky to má obnášet, ale neupřesnil. Microsoft chce dle jeho slov počkat na další technologický milník, který má v budoucnu ovlivnit i svět mobilních technologií a pak se případně do byznysu vrátit.

Na otázku magazínu, zda se můžeme těšit na nové mobilní zařízení pod hlavičkou Surface, odpověděl Torossian poněkud mlhavě, že „Surface bude nabývat mnoha nových konstrukcí a podob“, konkrétně o smartphonu ale nemluvil. Zatím posledním přírůstkem chytrého telefonu se systémem Windows 10 Mobile tak zůstává HP Elite X3.

Diskuze (97) Další článek: Android Wear 2.0 se odsouvá na začátek roku 2017. Aplikace půjde instalovat bez pomoci telefonu

Témata článku: Microsoft, , , , , , HP Elite x3, Microsoft Surface, Microsoft Surface 64GB Wi-Fi, Nokia 216, Spot, Toro, Pot, SMA, Pro +, Spotřebitel, Poslední generace, Mic, Klasický telefon, Hloupý mobil, Korporátní segment, Micro