Miliardový WhatsApp je nyní kompletně šifrovaný. Soudy i NSA mají prý smůlu

Letos v zimě WhatsApp oznámil, že jej používá již více než miliarda surfařů a o dva měsíce později přispěchala s přelomovou zprávou i společnost Open Whisper Systems, které komunikátoru poslední dva roky pomáhá v nasazování vlastní šifrovací technologie Signal Protocol.

Všechny části WhatsAppu jsou nyní podle bezpečnostních specialistů šifrované způsobem end-to-end a to včetně hlasové komunikace, takže službu nemůže nikdo snadno odposlouchávat a žádná státní autorita nemůže po provozovateli požadovat dešifrovací klíč, protože ten jej prostě nemá.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
WhatsApp je nyní kompletně end-to-end šifrovaný, takže se k obsahu žádným způsobem nedostane ani provozovatel a to třeba i po soudní žádosti, naléhání NSA aj.

Vzhledem k tomu že je WhatsApp pravděpodobně nejpoužívanějším komunikátorem na světě (jeho hlavním konkurentem bude nejspíše Messenger od Facebooku), silné zabezpečení kritizují některé země, jejichž bezpečnostní agentury se děsí, že nebudou moci nikoho snadno odposlouchávat.

Komunikační službu před dvěma lety koupi Facebook, který ze ni zaplatil okolo 19 miliard amerických dolarů.

Diskuze (24) Další článek: LTE za „trojku“: levný Coolpad Porto S míří do prodeje

Témata článku: , , , Whisper, Messenger od Facebooku, Komplet, Komp, Silné zabezpečení, NSA, Soud, Mil, Dešifrovací klíč