Misfit Vapor: jedny z cenově nejdostupnějších chytrých hodinek z veletrhu CES

Misfit je poměrně mladý výrobce nositelné elektroniky, jenž vznikl teprve v roce 2011. Dnes patří do skupiny Fossil Group a příliš proto nepřekvapí, že i v jeho nabídce se objevují chytré hodinky. Na veletrhu CES v Las Vegas představila americká firma model Misfit Vapor.

Klepněte pro větší obrázek

Hodinky obsahují kruhový dotykový AMOLED displej s přepočteným rozlišením 320 × 320 bodů. O výpočetní výkon se stará procesor pro nositelnosti Qualcomm Snapdragon Wear 2100, připraveno je 512 MB RAM a 4 GB vnitřního úložiště. Do něj si můžete uložit například hudbu a poslouchat nezávisle na smartphonu. Hodinky obsahují mikrofon i reproduktor, takže si přes ně bude možné vyřídit telefonní hovor. Zatím není jasné, zda Misfit použije vlastní proprietární řešení, nebo se po uvolnění nové verze spolehne na operační systém Android Wear 2.0.

Klepněte pro větší obrázek

Hodinky budou odolné proti ponoření do vody, můžete s nimi i plavat. Baterie by měla vydržet na dva dny v provozu. Půjde o jedny z cenově nejdostupnějších chytrých hodinek s kruhovým ciferníkem, GPS a snímačem srdečního tepu. Misfit Vapor se budou prodávat ve Spojených státech za 200 dolarů (cca 5 tisíc korun bez daně). Na výběr bude dvojice barev – černá a růžovo-zlatá. Zda a za kolik se případně model dostane do Evropy, v tuto chvíli nevíme.

Diskuze (5) Další článek: Známe české ceny nových HTC U Ultra a Play. Dočkáme se safíru?

Témata článku: , , , , , Fénix, Telefonní hovor, Hod, Garmin Fénix, Fossil Group, Veletrh CES, New balanc, Americká firma, Proprietární řešení, Veletrh, Ponoření, Kruhový ciferník, Snapdragon Wear, Chytrý, Dotykový amoled,