Mobily jako ze sci-fi se blíží. Japonci představili displej bez spodního rámečku

Mobilní telefony blízké budoucnosti se vzhledem přiblíží k fantastickým elektronickým hračkám, které jsme zvyklí vídat ve vědecko-fantastických filmech. Společnost Japan Display (podílníky jsou Sony, Hitachi a Toshiba) představila řadu displejů Full Active, která se vyznačuje minimálním rámečkem po všech stranách.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dnes běžné displeje mají alespoň na spodní straně dosud nezbytnou elektroniku a konektor, kterým se připojují k základní desce mobilního telefonu. Japonci použili několik konstrukčních triků a zbavili se i spodního přesahu. To umožní vyvinout zařízení, která budou v půdorysu jen minimálně přesahovat rozměry displeje.

Dobrou zprávu je, že by to nemělo trvat až tak dlouho. Výrobci už v těchto dnech dostávají prototypy displeje a jeho sériová výroba by měla začít v březnu příštího roku. Představený panel má v současnosti nejpopulárnější úhlopříčku 5,5", ale konstrukční postup je aplikovatelný i na jiné rozměry.

Zdroj: JDI

Diskuze (16) Další článek: Samsung zítra představí další Tizen smartphone, model Z2 s LTE

Témata článku: , , , , , Displej, Sériová výroba, Spodní rám, Hitachi, MOBI, Mobil, Jak, Rám, Pře, Hita, Vědec, Sci-fi, Full active, ? Displej, F +