Nová Panorama: Na Brno padlo 90 tisíc snímků a 900 GB dat

Seznam.cz už delší dobu pracuje na kvalitnějších podkladech pro službu Panorama (protějšek Google Street View na Mapy.cz). Snímky mají vyšší rozlišení a díky HDR také lepší obrazovou kvalitu. V současnosti si můžete prohlédnout první takto zpracované město, volba padla na Brno a Seznam.cz přidal pár zajímavých informací. Pro nafocení města padlo téměř 90 tisíc fotografií, které v surové podobě zabraly 1,3 terabajtů, po zpracování je to stále ještě značných 900 gigabajtů. Snímkování trvalo několik týdnů a auta při něm najezdila asi 500 kilometrů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Srovnání staré a nové Panoramy.
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dvě ukázky z Brna.
Klepněte pro větší obrázek
Na temnou ulici s naší redakcí nestačilo ani Seznamácké HDR.

Na zpracování již také čekají snímky Prahy, Olomouce, Českých Budějovic, Hradce Králové, Pardubic a pár dalších měst, ale i dosud chybějící lokality Vysočina, Plzeňský a Karlovarský kraj. Mapy.cz je budou zveřejňovat postupně, hned po sešití do panoramatických snímků a anonymizaci osob a SPZ.

Do konce roku by měly panoramatické snímky na Mapy.cz pokrývat téměř 99 % zpevněných cest v ČR, přičemž menší obce a komunikace mezi obcemi zůstanou zatím pokryty původními panoramatickými snímky.

Diskuze (7) Další článek: Marshall London: hudba v zatraceně cool balení

Témata článku: , , , Karlovarský, Vysočina, Brno, Plzeňský, Tisíc snímků, Sešit, Pán, Nov, Karlovarský kraj, Temno, Pad, Pan, SPZ, Panorama, Tis, Tisíc