Nové iPhony dostanou ForceTouch (a pevnější hliník)

iPhone 6s a 6s Plus budou klamat tělem. Design bude stejný jako dnes, ale „pod kapotou“ to bude jedna technologická změna vedle druhé.

Analytik Ming-Chi Kuo (KGI Securities), kterému se v minulosti podařilo předpovědět už několik kroků Applu, přichází s realistickou predikcí nových iPhonů. Apple prý zachová „eskovou“ mezigeneraci, čili bude představen iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Model se čtyřpalcovým displejem prý představen nebude. Jinak řečeno, fyzická podoba „šestkových“ iPhonů se nezmění.

iPhone 6s/6s Plus mají být poháněny procesorem Apple A9, který vyrobí 14nm technologií Samsung. Operační paměti LPDDR4 vyrobené 20nm technologií mají znamenat až o 50 % vyšší rychlost, ale také až o 40 % nižší spotřebu energie. I přesto se prý Apple odhodlá k navýšení kapacity ze současného gigabajtu na 2 GB RAM

Klepněte pro větší obrázek
Letošní iPhony mají být fyzicky úplně stejné jako ty loňské. Použitý hliník ale bude o 60 % pevnější... (obr.: shutterstock.com)

Dalším „dobře viditelným“ parametrem, který se má dočkat navýšení, je rozlišení fotoaparátu. Rozhodně se nedá říct, že by byl současný 8MPx foťák špatný, přesto se prý posuneme na 12 MPx. Současné iPhony jsou velmi slabé co se týče parametrů přední kamery, aktuální modely nabídkou pouhý 1 MPx, což je na telefon za cenu přesahující 20 tisíc korun doslova směšné. Pozvolný nárůst megapixelů lze podle Ming-Chi Kua očekávat i u přední kamery.

Jedním z hlavních prodejních taháků letošního modelu má být integrace technologie Force Touch, která měla premiéru v novém MacBooku. Díky ní se má uživateli otevřít spektrum možností ovládání. Force Touch je nejlepší si vyzkoušet na vlastní kůži. Trackpadu u MacBooku funguje tak, že ho stisknete a potom ještě přitlačíte, což přináší snadnější přístup k více funkcím. Podobné možnosti se mají otevřít i dotykovým displejům na nových iPhonech. Mimochodem, současné rozlišení displeje zůstane nezměněné, což uvítají hlavně vývojáři aplikací.

V kapse už se vám neohne

Jak už padlo výše, se 4" modelem se nepočítá, zůstanou dva: jeden 4,7" a druhý 5,5". Nový má být materiál použitý na výrobu těla telefonu. Po vzoru sportovních Apple Watch má být použit zpevněný hliník, který Apple označuje jako „Series 7000 aluminum“. Jeho předností je o 60 % vyšší pevnost. Bude to stačit, aby se iPhone 6s Plus neohýbal? Můžeme ale předpokládat, že tentokrát si to konstruktéři pohlídají a nebude se opakovat aféra s modelem 6 Plus.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dva modely, stejné úhlopříčky, inovace se dotkou vnitřností a materiálů. Očekávat prý můžeme novou barvu Rose Gold (obr.: apple.com)

Z drobnějších věcí zmiňuje Ming-Chi Kuo ještě dodatečný mikrofon poblíž reproduktoru a přesnější senzor Touch ID. Podle Cult of Mac má Apple čerstvý patent, který (už teď multifunkčnímu) tlačítku přidá schopnosti miniaturního trackpointu. Hodil by se při scrollování a jednoduchá gesta by vyvolávala nejpoužívanější funkce. Dočkáme se však už u letošních iPhonů? Z minulosti víme, že Apple s použitím nových patentů příliš nespěchá.

A pozor, po vzoru luxusních Apple Watch se prý dočkáme i nové barvy Rose Gold, tedy růžové zlaté. Masová výroba novinek má začít na konci srpna. Ještě v roce rok 2015 má na trh dorazit 80 až 90 milionů iPhonů v poměru 2:1 ve prospěch 4,7palcového modelu 6s.

Zdroj: idownloadblog.com

Diskuze (143) Další článek: Sharp vydal novou generaci bezrámečkového smartphonu Aquos

Témata článku: Apple, , , , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6s, Apple iPhone 6s 128GB, Apple iPhone 6s 64GB, Apple iPhone 6s Plus, Apple iPhone 6s Plus 128GB, Apple iPhone 6s Plus 64GB, Force, Kua, KGI Securities, Aféra, Ming-Chi Kua, DOS, Nejpoužívanější funkce, Cult of Mac, Nov, Čtyřpalcový displej, Masová výroba,