Nový Computer radí, jak využít moderní technologie při cestování

  • Computer 5/17 právě na stáncích
  • Přináší test herních notebooků a volantů
  • Střízlivým pohledem hodnotí nadějné baterie

Květnový Computer má 148 stran a na stáncích vychází 27. dubna. Předplatitelé získali časopis o dva dny dříve. Čtenáři papírové i elektronické verze získají plné verze programů v celkové hodnotě 1 590 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • EaseUS Todo Backup Home: snadná záloha dat
  • Ashampoo ZIP: pokročilá práce s archivy
  • Abelssoft FileWing Shredder: pečlivé smazání dat
Klepněte pro větší obrázek

V novém Computeru najdete tato hlavní témata:

Technologie: Nejslibnější baterie brzké budoucnosti

Jistě už jste zanevřeli na neustálá oznámení příchodu nějakých nových revolučních baterií, když jsou v elektromobilech, noteboocích a dalších mobilních zařízeních stále přítomny Li-ion/Li-pol články. Brzy se to však může skutečně změnit.

Klepněte pro větší obrázek

Technologie: Jak zvýšit výkon platformy AMD Ryzen

AMD po dlouhé době uvedlo úplně novou a povedenou architekturu procesorů, jež v mnoha ohledech plně konkuruje Intelu. Má však ještě pár nedostatků, a hlavně několik typických vlastností.

Seriál: Programy pro modelování ve 3D

Dříve či později vám přestanou stačit modely z internetu a budete si chtít vytisknout vlastní objekt. Nastal čas naučit se modelovat v některé z 3D aplikací. Které jsou i pro nováčky přívětivé, jak začít a kde hledat pomoc?

Klepněte pro větší obrázek

Rozhovor: Úspěšný rok Kiwi.com

Před rokem změnil veleúspěšný český vyhledávač letenek Skypicker své jméno na Kiwi.com. Stála tato změna za 25 milionů korun? A proč se vlastně firma zabývající se vyhledáváním letům řadí k technologickým společnostem?

Časová osa: Inovátor Elon Musk

Předobraz zhýralého Tonyho Starka v Iron Manovi, nebo vizionář se zájmem spasit svět? Ať je to jakkoli, Elon Musk patří k technologickým inovátorům s obrovským dosahem na dnešní společnost i budoucnost. Podívejte se na milníky jeho života v časové ose.

Klepněte pro větší obrázek

Technologie: Android O

Stejně jako loni ukázal Google novou verzi svého operačního systému Android ještě před konferencí Google I/O. Prozatím je systém dostupný ve verzi Developer Preview.


V Computeru dále najdete 35 podrobných recenzí a dva velké testy: otestovali jsme 6 herních notebooků s grafickou kartou GeForce 1050 Ti, které nás příjemně překvapily nejen výkonem, ale především příjemnými rozměry, neustále klesající hmotností a mimo herní režim i dlouhou výdrží baterie.

Po velmi dlouhé době jsme otestovali velmi specifické herní náčiní: 8 herních volantů. Vzhledem k omezené nabídce na trhu jsme nestanovili cenový limit, stanovili jsme si však jasné zadání: zjistit, kde leží minimální cena, za kterou stojí volant zakoupit. Tak, aby nezůstal ležet pod stolem.

Atraktivní kategorií jsou i minipočítače a počítače typu vše v jednom. Poradili jsme, na které parametry se zaměřit a co neopomenout. Vybrali jsme i nejlepší aplikace pro otestování výkonu počítače.

Elektronickou verzi si můžete koupit na Alza media, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Čtečky fungují na PC, OS X, iOS i Androidu.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Superfóru, Facebooku nebo Google Plus.

Diskuze (16) Další článek: Dovoz telefonu z Číny: zmapovali jsme poplatky, placení cla i DPH

Témata článku: , , , , Zadání, Cestování, Stark, Cenový limit, Předplatitelé, Smazání, Google Plus, Moderní technologie, Hlavní téma, Rok změn, Připomínky, Herní notebook, Úspěšný rok, Mode, Technologický inovátor, Herní režim, Příjemný rozměr, Jak, Modelování, Stickman, Tony Stark,