Nový Gmail pro iPhone a Android

Google se pochlubil novým enginem pro mobilní Gmail určený dvěma populárním dotykovým platformám: vlastnímu Androidu (zatím jen anglická verze) a iPhonu (OS 2.2.1 a novější). U obou se s Gmailem pracuje v internetovém prohlížeči. První ze změn, kterou Google slibuje, je vyšší rychlost. Té je dosaženo ukládáním dat do mezipaměti. Řekněme že si stáhnete tři nové zprávy, čtete první a na pozadí se vám zatím stahuje další, takže až opravdu telefonu udělíte povel k zobrazení jeho obsahu, už nemusíte na nic čekat. A podobných triků je zde více.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Ukázka nového Gmailu. Změnami prošel také Calendar

Změny ale nejsou jen na pozadí, tou nejzajímavější z viditelných je nová plovoucí lišta s tlačítky pro hromadné organizování zpráv. Zobrazí se jen když je opravdu potřeba, jinak nepřekáží. Upraven byl také vzhled, který mobilní verzi přiblížil té desktopové. Dost vysvětlování, mrkněte na video, nebo rovnou na svých iPhonech a G1 zadejte adresu gmail.com.

Diskuze (4) Další článek: Mobilní televize DVB-H v Česku hned tak nebude

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Mobilní gmail, Pro +, Nový engine, #Android, Nov, Podobný trik, Plovoucí lišta,