Nový Navigon 8410 s minerálním sklíčkem

Navigon uvedl nový přenosný navigační přístroj z nejvyšší řady. Model 8410 má trochu jiný desing než předchozí Navigony, rámeček tvoří broušený kov a pětipalcový displej kryje minerální sklo. Díky němu by displej údajně měl být velmi citlivý na dotek, osobně si to představuji jako Apple iPhone, jehož displej je také skleněný.

Na praktické vyzkoušení si ale ještě budeme muset počkat na konec září až začátek října, kdy se přístroj začne v České republice prodávat. Sunnysoft už přijímá předobjednávky, cenu stanovil na 12 255 Kč včetně DPH. Je to tedy velmi drahá přenosná navigace.

Po stránce softwaru Navigon vychází ze starších modelů, na obrázku je vidět typické prostředí. Inovuje 3D pohled do ulic, funkce Foto Real 3D City má přinést realističtější obraz než dřív, včetně semaforů nebo přechodů pro chodce. Samozřejmě ale jen na místech, které budou obsahovat 3D modely. Příliš mnoho prvků na mapě navíc navigaci vždy znepřehledňuje, pro vážnější použití bude proto určitě lepší přepnout se do klasického pohledu na mapu. Navigon mezi novinkami tohoto modelu ale upřednostňuje právě 3D funkce.

Přijímač RDS-TMC je integrován přímo do přístroje. Navigon obsahuje funkci MyReport, se kterou lze výrobci oznámit změny na silnicích – je to obdoba TomTomu MapShare. Přístroj dovolí přímo zadat souřadnice cíle, což Navigonům dříve chybělo, a v některých jazycích (s češtinou nepočítejme) bude podporovat ovládání hlasem. K Navigonu bude možné dokoupit přijímač digitální televize DVB-T.

Diskuze (12) Další článek: Nokia podlehla honu za megapixely, chystá svůj 12Mpx fotomobil

Témata článku: , Apple iPhone, Apple iPhone 16GB, Apple iPhone 4GB, Začátek října, Minerál, Nov, Konec září, Min