Panorama pro levnou virtuální realitu už vytvoříte i na iOS, dorazila Cardboard Camera

Nejlevnějším zařízením pro virtuální realitu je bezpochyby Google Cardboard. To si můžete vyrobit nebo koupit vcelku za desítky korun. Potom stačí vložit smartphone a díky připraveným aplikacím si můžete užít alespoň zlomek toho, co nabízí Oculus nebo HTC Vive. Panorama pro virtuální prohlídky můžete navíc pořídit velice jednoduše svépomocí, nyní i na iPhonech.

Klepněte pro větší obrázek
Cardboard Camera pro iOS

Aplikace Cardboard Camera (Android / Apple iOS) plní dva účely – primárně je to nástroj pro vytvoření 3D snímku, který lze následně prohlížeč ve VR. A samozřejmě nechybí ani možnost zveřejnění těchto snímků, takže si můžete prohlédnout i panorama dalších uživatelů. Zachycení snímku probíhá stejně jako v případě fotografování běžného panoramatického snímku – stačí držet telefon ve vertikální poloze a pomalu se s ním otočit o 360 stupňů.

Klepněte pro větší obrázek
Telefon stačí vložit do kartonových brýlí. Následně se můžete rozhlížet kolem jako s drahými HTC Vive nebo Oculusem

Jistě budou vznikat zajímavé snímky v muzeích, u městských památek a dalších tradičních míst pro snímání ve virtuální realitě. Pokud však chcete ještě o něco zábavnější využití, máme pro vás tip – vytvořte si panorama vaší místnosti, popojděte o dva metry a začněte si jej prohlížet, případně se snažit pohybovat. Zmatený mozek vás vrátí do reality až po zbourání prvního nábytku nebo nakopnutém palci.

Diskuze (4) Další článek: Fenomén Pokémon Go opadává. Platících hráčů je o 80 % méně, než v červenci

Témata článku: Apple, Google, , , , , , , , , Pán, Dora, Panorama, CAR, Real, Camera, Nejlevnější zařízení, Zlomek toho, Vir, Card, Car Cam, Pan, Car +, Pro +,