Roaming T-Mobile: prázdninový internet za půlku

Prázdniny se blíží a T-Mobile láká na výhodnější datové balíčky. S prázdnou ale neodejdete, ani když chcete jen telefonovat.

Mobilní internet v zahraničí

Prázdniny jsou za dveřmi, operátoři začínají myslet na roaming a jako první se ozývá T-Mobile. Jeho zákazníci se mohou těšit na nový datový roamingový balíček Travel & Surf za zajímavou akční cenu 490 Kč. Ta bohužel platí pouze jednou, tedy na jeden měsíc, a to při aktivaci do 30. září. Napodruhé už přijde na standardních 990 Kč, ale bát se nemusíte, tento balíček je jednorázový a automaticky se neprodlužuje.

V rámci balíčku lze přijmout či odeslat data v objemu až 200 MB (při vyčerpání 80 % a 100 % limitu operátor posílá SMS s nabídkou dalšího balíčku či přerušení přenosu). Aktivovat jej mohou jak paušální, tak předplacení zákazníci. Nabídka je určena pro surfování v zemích EU plus Norsko, Island a Lichtenštejnsko. Novinkou také je, že aktivaci služby je možné naplánovat k určitému datu, a to až 91 dnů dopředu. Před vlastním spuštěním pak zákazník obdrží upozorňující textovou zprávu.

Kromě měsíčního balíčku je stále možné aktivovat také balíčky na den a na týden (všechny se nově jmenují Travel & Surf). Denní obsahuje 3 MB za zvýhodněnou cenu 29 Kč (běžně 60 Kč), případně 20 MB za 149 Kč (standardně 240 Kč). Služba se aktivuje prvním použitím dat v zahraničí a lze ji při vyčerpání limitu použít i opakovaně. Nechce-li zákazník přejít na Travel & Surf na týden nebo Travel & Surf na měsíc, může využít například dva denní balíčky během 24 hodin.

 

Klepněte pro větší obrázek 
Dva kratší balíčky přehledně. Seznam zemí a další podrobnosti najdete na stránkách operátora

Bohatší Cestovatel pro „paušálisty“

Operátor o dalších 20 zemí rozšiřuje Cestovatele – zvýhodnění pro příznivce dlouhých hovorů v zahraničí, se kterým se telefonuje za domácí ceny + sestavovací poplatek 34,80 Kč. Nově bude toto zvýhodnění platit ve 33 státech – ve všech zemích EU, EEA, Chorvatsku, Černé Hoře, Makedonii, USA a jeho teritoriích (Gibraltar, Francouzská Guyana, Guadeloupe, Martinik, Réunion).

Pokud nevíte, jaký typ roamingu (Cestovatel / „Euro Roaming“) máte aktivní, pošlete SMS na číslo 4603 ve tvaru ROA S

Například za hodinový příchozí hovor i v Americe klient zaplatí pouze sestavovací poplatek ve výši 34,80 Kč. Za odchozí volání pak sestavovací poplatek + 4,80 Kč/min. Služba je určena všem zákazníkům mimo předplacených karet, aktivovat ji lze zdarma buď prostřednictvím služby Můj T-Mobile, nebo na infolince 4603.

Twist Dovolená

T-Mobile má novou roamingovou nabídku také pro své předplacené karty. Jmenuje se Twist Dovolená. Minuta příchozího i odchozího hovoru přijde na 6,90 Kč za minutu, SMS stojí 3,90 Kč, MMS pak 10 Kč. Ceny platí pro země EU, Island, Norsko a Lichtenštejnsko a Chorvatsko. Noví zákazníci již budou mít tuto nabídku nastavenou automaticky (a mohou si kdykoliv změnit na Twist Roaming). Stávajícím zůstává nynější Twist Roaming, změnu mohou provést prostřednictvím Můj T-Mobile nebo na infolince 4603.

Pozor, u Twistu se počítají data ještě starým způsobem. Internet po minimálních jednotkách o velikosti 100 kB za 6 Kč, resp. WAP po 10 kB za 6 Kč. Pokud tedy hodláte datovat s Twistem, doporučujeme aktivovat jeden z balíčků, o kterých je řeč výše.


Evropský hospodářský prostor (EEA): Island, Norsko, Lichtenštejnsko

Evropská unie: Belgie, Bulharsko, Česko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie

Cestovatel: EU + EEA + Černá hora, Chorvatsko, Makedonie, USA

Diskuze (27) Další článek: Dobíjení předplacenek nově na pokladnách supermarketů Tesco

Témata článku: , , , , T - Mobil, Starý způsob, Francouzská guyana, Guyana, Roamingový balíček, Dovolená, Réunion, MOBI, Černá Hora, Dlouhý hovor, T Mobil, Půl, Mobil