Samsung by měl mít exkluzivitu na Snapdragon 820 až do dubna

V Číně koluje zajímavá spekulace, podle které by měl Samsung získat exkluzivitu na čipset Snapdragon 820 až do začátku dubna. To by znamenalo, že první tři měsíce roku by se na trh nemělo dostat žádné chytré zařízení s identickým čipsetem. Zní to však trochu překvapivě, protože podle dřívějších informací se zdálo, že jihokorejci osadí Galaxy S7 většinově svým novým čipsetem Exynos 8890 Octa.

Je ale možné, že první se do výroby dostane verze s Qualcommem, proto si Samsung zřejmě pojistil, aby jej s čipsetem nikdo nepředběhl. Možná to plyne i s dohody Qualcommu a Samsungu, který pro svého amerického partnera zmiňovaný čipset vyrábí ve svých továrnách 14nm FinFET technologií.

Klepněte pro větší obrázek
Dostane Samsung od Qualcommu tříměsíční exkluzivitu na používání čipsetu Snapdragon 820? O případné potvrzení nebo vyvrácení spekulací se postará lednový veletrh CES, resp. únorový MWC

Pokud se tato divoká spekulace skutečně potvrdí, mohlo by to pro Samsung znamenat i nemalou konkurenční výhodu. Galaxy S7 má být představen na únorovém veletrhu MWC v Barceloně, a v zákulisí se hovoří o možné dostupnosti koncem března. To by znamenalo, že případné konkurenční modely se stejným čipsetem by se na trh dostaly nejdříve až začátkem dubna.

Vlajková loď Samsungu každoročně vzbuzuje velká očekávání. V případě Galaxy S7 se očekává displej s technologií Force-Touch, skener očí, konektor USB Type-C, vylepšený fotoaparát či dokonce návrat slotu pro microSD karty (pouze v případě flatové varianty). Spekulace o připravovaném smartphonu by se měly tradičně zpřesňovat s blížícím se datem jeho oficiálního představení.

Via Gforgames

Diskuze (10) Další článek: Huawei Watch: když se móda snoubí s technologií [recenze]

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Chytré zařízení, Vylepšený fotoaparát, Nový snapdragon, Qualcomm a Samsung, Samsun, Konkurenční model, Mít, Sam, Divoká spekulace, Lednový veletrh,