Samsung C-Lab: S hodinkovým řemínkem SGNL se volá s prstem v uchu [IFA]

V průběhu roku jsme vám ukázali několik produktů ze Samsung C-Lab (zde a zde). To je speciální oddělení, které sbírá nápady zaměstnanců a ty nejpovedenější v začátcích financuje. Jakmile je hotovo, produkty se oddělí od Samsungu a dále pokračují vlastním startupovým životem. Jednou z forem podpory je výstavní prostor, a tak se věci ze C-Labs dostaly i na berlínský veletrh IFA.

SGNL je univerzální řemínek na hodinky a slouží k volání „s prstem v uchu“. Technologie Body Conduction Unit přenáší zvuk do ucha skrze tělo. Na stánku jsme to vyzkoušeli a protistrana opravdu byla slyšet. Jen potichu, ale i na tom se pracuje. Takové telefonování je hodně zvláštní pocit... 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
S tímto řemínkem jsme si skutečně zavolali s „prstem v uchu“. Poslední fotka ukazuje součásti balení.

Výhody takového systému? Soukromí. Jiné chytré hodinky používají klasický reproduktor, takže je hovor slyšet i pro okolí, se SGNL slyšíte hovor jen vy. Pokud jste v hlasitém prostředí, můžete si prsty zacpat obě uši a protistranu stále velmi dobře uslyšíte. Náramek je určen pro jakékoliv hodinky s 18 - 24mm řemínky, takže může být přichycen k chytrým i analogovým hodinkám. Veškerá komunikace probíhá přes Bluetooth a aplikaci SGNL.

I řemínek SGNL se objevil na Kickstarteru, a již po pár dnech byl překonán prvotní cíl vybrat 50 tisíc dolarů. V době psaní článku je vybráno přes 360 tisíc dolarů, první kusy mají být hotové v únoru 2017.

Diskuze (5) Další článek: Patent: iPhone by mohl vyfotit svého zloděje a sejmout mu otisky prstů

Témata článku: Samsung, , , , , , , Lab, Hod, Prst, Sgnl, První kus, Klasický reproduktor, Sam, Samsun, Chytrý pásek, C Labs, Berlínský veletrh