Seznam vyladil hlasovou navigaci v aplikaci Mapy.cz a vypouští ji mezi lidi

Seznam ukončil testovací provoz hlasové navigace v mobilní aplikaci Mapy.cz, na základě připomínek betatesterů upravil řadu detailů a v plné verzi ji vypouští mezi lidi. Jestli chcete vidět, jak funguje, mrkněte na video, nebo si ji rovnou stáhněte a sami vyzkoušejte:

Hlasová navigace dovede do cíle řidiče, chová se velmi podobně jako navigace v Google Mapách, mezinárodní konkurenci však převyšuje třeba takovým detailem, jako je zobrazení maximální povolené rychlosti na tom kterém úseku silnice. I zde se však Seznam zaměřuje na turisty, cyklisty a chodce, takže jeho aplikace umí navigovat třeba i po lesních cestách, což je unikát.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pro výpočet trasy v zahraničí zatím Mapy.cz využívají Open Source Routing Machine, zatímco v České republice a na Slovensku běží navigace na algoritmu společnosti Seznam.cz. Proto se při výjezdu za hranice může stát, že navigace například neupozorní na odbočení, pokud člověk zůstává na stejném čísle silnice. Kvalita se však brzy srovná. Mapy.cz totiž pracují na vlastním algoritmu pro výpočet trasy i v ostatních zemích.  

Stále také platí, že si mapy (celé Evropy) můžete uložit do mobilu a používat je bez připojení k internetu. Pro vyhledání trasy je konektivita potřeba. Zatím. Seznam pracuje i na online informacích o hustotě dopravy. V přípravě je také navigace v pruzích, nebo další navigační hlasy.

Zdroj: Seznam Blog

Diskuze (12) Další článek: TomTom přivezl do Berlína největší show své 25leté historie. Má i dvě nové řady

Témata článku: , , , , , , , Testovací provoz, Mez, Hlasová navigace, Hlas, Lid, Silnice, Seznam,