Sony chystá nástupce Xperie Z5 Premium se 4K displejem. V Barceloně jej ale nejspíš ještě nepředstaví

Sony je zatím jediný výrobce, který zkusil dát do mobilu 4K (UHD) displej, a to už na podzim 2015 v modelu Sony Xperia Z5 Premium. Panel s tak jemným rozlišením přitom uživatelé zatím nevyžadují ani u více než metrových televizorů, natož pak u prťavých smartphonů. Sony chce ale na tento technologický počin navázat a představit další 4K model.

Podle informovaného zdroje, který se skrývá za twitterovým účtem @Ricciolo1 a jenž už několikrát v minulosti správně predikoval existenci některých produktů, nemáme očekávat premiéru v Barceloně. Zde má Sony ukazovat pouze prototyp nejvýznamnějším partnerům (tzn. největším prodejcům a operátorským skupinám) za zavřenými dveřmi. V podobném režimu bude jen „pro vyvolené“ k vidění Samsung Galaxy S8.

A možná právě vlajkový model aktuálně druhého největšího výrobce smartphonů bude příčinou pozdějšího uvedení. Varianty Galaxy S8 určené pro americký trh má pohánět procesor Snapdragon 835, jehož výroba teprve nedávno začala a stačí pokrýt pouze potřeby Samsungu. Vzhledem k tomu, že čipsety pro Qualcomm vyrábí Samsung, je preference vlastního smartphonu celkem logická. Počkat bude muset nejen nástupce Xperie Z5 Premium, ale i další značky. Výrobci, kterým se nebude chtít čekat, budou muset sáhnout po nějakém starším výpočetním řešení.

Připomeňte si s námi Xperii Z5 na redakčních fotografiích:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Váš názor Další článek: Samsung začal prodávat odolné modely Galaxy A3 (2017) a Galaxy A5 (2017)

Témata článku: , , , , , , , , , Pře, Son, Nejvýznamnější partner, Displej, Nástup, Výpočetní řešení, ? Displej, Americký trh, Jediný výrobce, Bar, Nástupce