T-Mobile eviduje u Sazky pohledávky za 228 milionů korun

Společnost T-Mobile Czech Republic přihlásila do insolvenčního řízení se Sazkou pohledávky za více než 228 milionů korun. Jak zjistila agentura Mediafax, vyplývá to z dokumentu zveřejněném ve čtvrtek na internetové verzi insolvenčního rejstříku. Jde o poskytování služby dobíjení Twist karet prostřednictví prodejní sítě Sazka. Mobilní operátor přihlásil čtyři dílčí pohledávky, celkem se firma hlásí o 228,45 milionu korun. Všechny dílčí pohledávky jsou splatné.

Už dříve k Městskému soudu v Praze přihlásili své pohledávky i druzí dva GSM operátoři. Telefónica O2 chce po Sazce 205,5 milionu korun, Vodafone se prostřednictvím své pohledávky hlásí o 195 milionů korun. Celkem tak mobilní operátoři chtějí po loterijní firmě 628,9 milionu korun.

Do insolvenčního řízení se Sazkou se dosud přihlásilo zhruba 400 věřitelů. Sazka je od úterý 29. března v úpadku, čtvrtek 28. dubna je poslední den, kdy mohou věřitelé své pohledávky do řízení přihlásit. První schůze věřitelů se sejde 26. května. Na ní by se mělo rozhodnout, zda firma půjde do konkursu, nebo zda věřitelé odsouhlasí její reorganizaci. Pravděpodobnější je druhá varianta, reorganizační plán chce soudu předložit předseda představenstva firmy Aleš Hušák nejpozději 10 dní před schůzí věřitelů. Insolvenčnímu řízení čelí firma od poloviny ledna.

Váš názor Další článek: Průhledný solární panel snad už za rok v displejích

Témata článku: , , , Pohled, T Mobil, Insolvenční řízení, Mil, Milión korun, Mobil, T - Mobil, MOBI