Vodafone 555: zkusili jsme levný „Facebook phone“

Velmi levný komunikátor s přímou podporou Facebooku. Na první pohled lákavá nabídka má i své stinné stránky. Vodafone 555 právě přichází na trh.

V srpnu přišla první zmínka o levném „Facebook phonu“ od Vodafonu. Už tehdy nám zástupci operátora potvrdili, že se bude prodávat také v České republice. Koncem října jsme si s telefonem pohráli před kamerou a začátkem listopadu bude oficiálně uveden na trh – zřejmě se tak stane už na zítřejší tiskové konferenci. Až po ní budeme znát konečnou cenu přístroje a další podrobnosti.

Jaký je Vodafone 555 Facebook Edition? Na první pohled skvělý – kombinace QWERTY klávesnice, lásky k Facebooku a nízké ceny vypadá jako zaručené lákadlo na školní mládež. Na druhý pohled se nejedná o žádný zázrak – vlastně je to levný plastový mobil s jedním přebarveným tlačítkem a upraveným prostředím. Na třetí pohled narazíte na problémy – 1) telefon nemá Wi-Fi, která pro teenagery znamená snadný a levný přístup k internetu 2) konkurenti z renomovaných stájí (Samsung, Sony Ericsson) stojí podobné peníze, mají lepší image a Wi-Fi jim nechybí. Bude modré tlačítko dostatečně silnou zbraní?

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Snímky britské verze telefonu. Na ostrovech se jmenuje Vodafone 555 Blue. Zcela vpravo je HTC ChaCha, první Facebook phone (s daleko lepší výbavou, ale také výrazně vyšší cenu).

 

Diskuze (10) Další článek: Sluncem napájený elektronický papír: Naděje na nesmrtelné čtečky

Témata článku: , , , , , HTC Chacha, Modré tlačítko, F +, Levný plast, FAC, Voda, Plastový mobil, První zmínka, Phone,