Volný by rád do světa mobilních komunikací

Společnost Volný, kterou budete možná znát jako poskytovatele internetového připojení ADSL by ráda expandovala i do světa bezdrátové komunikace. Alespoň se o tom zmínila na dnešní tiskovce a je to patrné i z prohlášení zástupců společnosti. „Jsme přesvědčeni, že nejvhodnější dlouhodobou strategií pro Volný je poskytování služeb na vlastní síti, kde máme plně pod kontrolou náklady, kvalitu a přidanou hodnotu služby. V případě, že budeme schopni nabízet zákazníkům stejnou přidanou hodnotu i přeprodejem služeb poskytovaných na cizích sítích, budeme o této variantě uvažovat,“ říká Aleš Zeman, předseda představenstva.

Přeprodej služeb můžeme chápat jako záměr stát se virtuálním operátorem a využívat infrastrukturu někoho jiného. Tedy pokud by některý z našich operátorů byl vůbec k něčemu takovému svolný. Projektu ale prý také nepřeje národní regulátor, Aleš Zeman dodává: „Stejně jako to učinili mobilní operátoři, i my bychom rádi nabídli našim zákazníkům kombinaci fixních a mobilních služeb. Nicméně v této oblasti dosud narážíme na nerovnou regulaci až diskriminaci, kdy mobilní operátoři mohou volně působit na fixním telekomunikačním trhu, zatímco fixní operátoři na mobilním nemohou.“

Volný se nyní soustředí na zefektivnění provozu a analýzu existujícího produktového portfolia. U firemních zákazníků bude ještě více zdůrazňovat individuální přístup, zatímco v případě rezidentních zákazníků bude další poskytování služeb zásadně ovlivněno dalšími kroky regulátora, čili ČTÚ.

Operátor nyní disponuje přístupem k národní i mezinárodní infrastruktuře skupiny Dial Telecom. Individuální přístup k firemním zákazníkům rovněž hodlá podpořit novým produktovým portfoliem a značkou VOLNÝ business. V rezidentním segmentu bude společnost nadále komunikovat pod stávající značkou, jež se primárně zaměří na služby poskytované prostřednictvím sítě založené na zpřístupnění místní smyčky (LLU).

Váš názor Další článek: Vodafone spouští mobilní platby, zatím má jednoho partnera

Témata článku: , , Svět, MOBI, Mobil