Vylepšená verze Xiaomi Mi 5s dostane 3D Touch a ultrazvukovou čtečku

Xiaomi v posledních dvou letech pravidelně připravuje vylepšené verze svých modelů vydávaných obvykle s doplňkovým označením „s“. Stejně tak se dočká faceliftu současný vlajkový smartphone Xiaomi Mi5, který je na trhu necelého půl roku. Hlavní inovací modelu Xiaomi Mi 5s má být podle portálu Gizmochina.com displej s technologií 3D Touch, která reaguje na intenzitu tlaku dotyku. Osazena má být také ultrazvuková čtečka otisků od Qualcommu.

Klepněte pro větší obrázek
Xiaomi Mi 5s má být designově stejné, změní se jen některé parametry výbavy (foto: Gizmochina.com)

Některé spekulace hovoří také o použití duálního hlavního fotoaparátu. Výbava bude založena na výpočetní jednotce od Qualcommu (nejspíš Snapdragon 823), v maximální specifikaci najdeme až 6 GB a 128 GB vnitřní paměti. Beze změny má být design a překvapivě by se neměl měnit ani „pouze“ FullHD IPS displej, jehož rozlišení však na úhlopříčce 5,15 palce bohatě postačuje. Novinka má být představena někdy v druhé polovině letošního roku.

Diskuze (5) Další článek: E-tržby podle T-Mobilu: eintopf s donáškou a instalací

Témata článku: Xiaomi, , , , , Xiaomi Mi5, Xiaomi Mi5 64GB, Xiaomi Mi5S, Ultrazvuková čtečka, DOS, Verze, #Xiaomi, Ultra, Vylepšená verze, Ultrasonic,